Ştiri

Au început angajările pentru sezonul estival. Până la cât ajung salariile

S-a deschis sezonul angajărilor pe litoral. Se caută barmani, ospatări, bucătari şi cameriste pentru la vară, iar anunţurile cu posturile disponibile au umplut internetul cu 5 luni înaintea deschiderii sezonului estival. Hotelierii încearcă să-i atragă cu salarii ce ajung şi la 5.300 de lei brut. Le oferă în plus masă, cazare şi transport gratuit, scrie digi24.ro.

Hotelierii au început deja să-şi caute angajaţi pentru sezonul estival şi au postat anunţurile pe internet. Oferă salarii decente, cu care speră să atragă forţă de muncă, mai ales că în acest domeniu deficitul este în creştere. Cea mai mare nevoie este de cameriste, ospătări şi bucătari, însă nu sunt foarte mulţi doritori.

Publicitate

„Salariile pentru cameriste, ajutori de ospatari, lucrători în bucătărie încep de la 2.180 de lei brut și până la 3.386 de lei brut. Iar pentru ospătari și bucătari încep de la 4.314 lei brut până la 5.357 de lei brut”, spune Narcisa Moisoiu, administratorul unui hotel.

Se adaugă cazare şi masă gratuite, dar şi transportul decontat. Cu toate acestea, angajatorii ştiu din experienţă că nu mulţi sunt cei care se vor înghesui să dea curs ofertelor şi se aşteaptă ca şi anul acesta să fie în deficit de personal.

„Avem un hotel cu 200 de camere. Necesarul pentru acest hotel se ridica undeva în jur de 80 de persoane inclusiv recepție, bucătărie, fete de hol, ospătari. Angajaţi nu prea am, că este foarte greu de găsit”, spune Constantin Malciu, administratorul unui hotel.

„Problema aici este pe personalul de execuție și mă refer aici în mod deosebit la cameriste. Nu mai vorbesc de instalatori, electricieni, la piscină, la plajă”, afirmă Nicolae Bucovală, administratorul unui hotel.

Hotelierii estimeaza ca vor angaja 1.100 de oameni în vârful de sezon. Recrutarea se face înca din luna aprilie, iar salariile sunt mai mari cu pâna la 80% fața de anul trecut.

Publicitate
Publicitate
banner we radio