Ştiri locale

Au fost desemnate cele mai frumoase zone verzi rezidenţiale din Sfântu Gheorghe

Un juriu profesionist a făcut vizite în tot oraşul pentru a desemna cele mai frumoase şi îngrijite zone verzi.

Ajuns la cea de-a patra ediție, concursul celor mai frumoase zone verzi rezidenţiale din Sfântu Gheorghe s-a desfășurat în acest an fără ca locuitorii să mai fie nevoiți să se înscrie, astfel că un juriu profesionist a făcut vizite în tot oraşul pe parcursul lunii mai și începutul lunii iunie pentru a desemna câștigătorii. În total, au fost evaluate peste 60 de zone din oraș.

Publicitate

În cadrul evaluării, juriul a apreciat calitatea și cantitatea muncii investite în îngrijirea zonei verzi, frumusețea și diversitatea plantelor, dar şi curățenia zonelor. Pe baza punctajelor juriului, cea mai frumoasă zonă verde rezidențială din Sfântu Gheorghe în 2023 este zona din Aleea Sănătății, nr. 5, bloc 9, îngrijită de Diószegi Gizella, Szabó Árpád, Nagy István și Veres Zsuzsa. Locul 2 a revenit zonei din Aleea Căminului, nr.13, bloc 29, amenajată de György Eda-Anita, iar premiul al treilea a fost câștigat de zona din strada Crângului, nr. 25, bloc 18, întreținută de Uştea Lenuța, Antal Iosif și Karda János.

Îngrijitorii celei mai frumoase zone verzi rezidențiale vor primi o masă specială pentru zone de recreere, creată pentru spaţii publice, și o placă postată la faţa locului prin care se atestă acest titlu.

În plus, magazinul de flori Dalia va oferi primelor 3 locuri vouchere în valoare de 500, 300 și 100 de lei, care pot fi valorificate la Dalia Garden Center până în primăvara anului 2024.

Primăria Sfântu Gheorghe va răsplăti cei trei câștigători şi cu un pachet de servicii personalizat alcătuit din bilete de intrare la Cinematograful Arta, Ştrand, facilitățile de agrement din Șugaș Băi și la Şugaş Spa. Totodată, câștigătorii vor putea participa gratuit la programul Primăriei din 2024 de întreţinere a zonelor verzi, astfel că produsele solicitate anul viitor nu vor fi plătite, ceea ce înseamnă economii de până la 3.000 de lei.

Publicitate
banner we radio