Sport, Ştiri locale

Attila Hadnagy, cel mai în vârstă jucător din acest sezon al Ligii 1 de fotbal

Joi, 26 iulie, s-au împlinit 10 ani de la debutul în prima ligă al lui Attila Hadnagy, cel mai în vârstă jucător din campionatul intern.

37 de ani, 10 luni și 14 zile! Vârsta atacantului Attila Hadnagy la meciul lui Hermannstadt din prima etapă cu Sepsi, conform gsp.ro.

Publicitate

„Sincer, când am văzut în Gazeta Sporturilor că sunt cel mai bătrân jucător din Liga 1 am râs copios. M-am amuzat, am și postat pe Facebook că am trăit și treaba asta. Dar sunt bucuros și mândru că am demonstrat că se poate juca fotbal și la vârsta asta, la nivel înalt, cu muncă, seriozitate, ambiție și mult sacrificiu. Mai mult, dacă sunt în top 3 în clasamentul golgeterilor, înseamnă că nu sunt un atacant oarecare, nu?”, spune fotbalistul, care se află și în top 3 al marcatorilor români care încă joacă în campionatul intern, cu 41 de goluri, după Andrei Cristea (94) și George Țucudean (46).

Acesta rememorează debutul în prima ligă din România. „Îmi aduc aminte cum am debutat în Liga 1. Eram la Brașov și, pe un stadion plin, am învins Urziceniul lui Dan Petrescu, care avea să devină campioană. Am câștigat în minutul 93, dintr-un corner, a fost bucurie mare. Anul acela, alături de Răzvan Lucescu, n-am pierdut niciun meci acasă! Am bătut Steaua, Dinamo, Urziceni și am făcut egaluri cu Rapid și CFR Cluj… Ce vremuri frumoase! Suporterii cântau la fiecare meci «La Steagu’ nu bate nimeni!»”.

Mesaj pentru colegi și suporteri

Attila spune că se simte foarte bine din punct de vedere fizic, iar faptul că golurile marcate în sezonul trecut au fost foarte importante pentru echipă a făcut ca atât el, cât și suporterii, conducerea și antrenorii să considere că ar mai fi loc pentru un sezon în iarbă. Uitându-se la mutările care au avut loc în această vară la Sepsi, spune că speră să termine campionatul măcar la nivelul arătat în primăvară.

„S-a schimbat mult lotul, așa că suntem în fața unui nou început de drum. Nu ne cunoaștem încă bine, e nevoie de timp să ne obișnuim, dar sperăm să devenim cât mai repede o echipă bună. Sper să terminăm măcar pe locul pe care am încheiat în sezonul trecut. Chem suporterii să ne fie din nou alături, să aibă încredere în noi, pentru că doar împreună putem reuși din nou lucruri frumoase!”

100.000 € este cota de piață a lui Hadnagy în acest moment, cel mai mult a valorat 600.000 de euro, în februarie 2010, când juca la FC Brașov.

„Cum sunt colegii mai tineri din echipă? Vorbesc mult cu ei, încerc să le dau mereu sfaturi, dar mai ales să le fiu exemplu. Pentru ei, dar și pentru toți copiii care iubesc fotbalul.”

Cei mai bătrâni jucători la startul sezonului

  1. Attila Hadnagy / Sepsi /  37 de ani, 10 luni, 13 zile
  2. Filipe Teixeira / FCSB  /  37 de ani, 9 luni, 19 zile
  3. Costin Lazăr / FC Voluntari / 37 de ani, 2 luni, 27 zile
  4. Jaime Penedo / Dinamo  /  36 ani, 9 luni, 25 zile
  5. Răzvan Dâlbea / Hermannstadt / 36 ani, 9 luni, 13 zile

* vârsta calculată la 20 iulie 2018

 

Publicitate
banner we radio