Ştiri locale

Atelier de pregătire pentru clasa de teatru secția română a Liceului de Arte din Sfântu Gheorghe

Din luna septembrie a acestui an, secția română a Liceului de Arte „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe va deschide o nouă clasă de teatru, destinată absolvenților de gimnaziu.

Cursurile vor fi structurate pe patru module, construite în funcție de lecțiile pe care elevii le vor parcurge la orele de istoria teatrului, iar doi dintre actorii Teatrului „Andrei Mureșanu” (TAM) din Sfântu Gheorghe vor lucra cu elevii în fiecare semestru.

Copiii de clasa a VIII-a, care își doresc să se înscrie din toamnă la această specializare, pot participa la Atelierul de Pregătire susținut de maganerul TAM, Anna-Maria Popa și actrița Camelia Paraschiv, în data de 16 februarie, de la ora 11:00, în sala de teatru a Liceului de Arte.

Înscrierile se pot face la numerele de telefon: 0267312997, 0267317428 sau 0752228081.

Prima clasă de teatru în limba română a Liceului de Arte „Plugor Sándor” a fost înființată în toamna anului 2017, în parteneriat cu Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe, ca urmare a succesului pe care l-a înregistrat secția maghiară.

Clasele de teatru ale celor două secții sunt deschise din doi în doi ani, alternativ, astfel încât anul viitor Liceul de Arte va face înscrieri pentru secția maghiară.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio