
Asociația Turul Madar a lansat campania „Locul meu în lume”. Cu 1.000 de SMS-uri de câte 2 euro, copiii defavorizați din județul Covasna pot merge într-o excursie de o zi
Asociația Turul Madar a lansat campania „Locul meu în lume”, prin care își propune să strângă suma de 1.800 de euro în vederea organizării unei excursii de o zi pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani din județul Covasna, care provin din medii defavorizate.
În cadrul campaniei, membrii comunității vor putea face donații de 2 euro, trimițând cuvântul „TURUL” printr-un SMS la numărul 8834. Inițiatorii speră ca până la finalul campaniei să poată aduna cel puțin 1.000 de SMS-uri.

„Copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani din zonele rurale și urbane, inclusiv Aita Mare, Aita Medie, Baraolt, Târgu Secuiesc și Sfântu Gheorghe, joacă un rol central în această campanie. Asociația Turul Madar oferă o alternativă care le permite să exploreze lumea, să dobândească experiență și o nouă perspectivă asupra vieții și a mediului în care trăiesc. Este foarte important ca acești copii să aibă posibilitatea de a învăța lucruri noi și de a avea experiențe noi. Mulți dintre ei nu și-au părăsit niciodată locurile natale, iar campaniile de acest gen le oferă șansa de a vedea locuri și de a experimenta situații despre care au auzit de la alții sau pe care le-au văzut în fotografii. De asemenea, le oferă posibilitatea de a-și dezvolta personalitatea și încrederea în sine. Ne propunem, de asemenea, să sensibilizăm comunitatea locală și să consolidăm spiritul civic. Dorim să subliniem faptul că fiecare sumă mică și fiecare acțiune poate face diferența”, a transmis Réka Sopoian, managerul proiectului.
Campania „Locul meu în lume” este realizată în cadrul proiectului „Localready”, derulat de Asociația Turul Madar în parteneriat cu SEEDS – SEE beyonDborderS Islanda și Fundația Comunitară Brașov, cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România.
Asociația Turul Madar se angajează să îmbunătățească și să îmbogățească viața copiilor care trăiesc în condiții de viață modeste, sau care nu au acces la activități recreative sănătoase.
(Ioana Ardeleanu)