Ştiri locale

Asociaţia Salvatore, donaţie pentru un cabinet de medicina familiei din Sfântu Gheorghe: „Și medicii de familie trebuie să fie protejați în pandemie”

Voluntarii Asociației Salvatore din Sfântu Gheorghe continuă și în acest an misiunea de sprijinire a cadrelor medicale din județ, aflate în prima linie în lupta cu virusul SARS-CoV-2.

În cursul zilei de vineri, aceștia au donat unui cabinet de medicina familiei din cartierul Simeria o lampă UV pentru sterilizarea aerului, 4 viziere de protecție, și câte o cutie cu măști de protecție și mănuși pentru examinarea pacienților.

Publicitate

Președintele Asociației, Buna Hunor, a transmis că donația a fost făcută întrucât este important ca și medicii de familie să fie protejați în pandemie.

„Am donat pentru cabinetul de medicina familiei al dr. Ferencz Dóra Anna, din strada Vasile Goldiș, o lampă UV antibacteriană, 4 viziere de protecție, o cutie cu mănuși de examinare și o cutie cu măști faciale. Este important ca medicii de familie să fie protejați în pandemie”, a spus Buna Hunor.

De la începutul pandemiei, Asociația Salvatore a derulat numeroase campanii de sprijinire a cadrelor medicale din județ, donând, printre altele, viziere și combinezoane de protecție, măști și mănuși.

În 2020, la începutul pandemiei, două astfel de lămpi UV cu ozon, pentru sterilizarea aerului din încăperi, au fost donate de membrii Asociației din Sfântu Gheorghe către Serviciul de Ambulanță Județean și Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean.

În luna martie a aceluiași an, Asociația a lansat o campanie strângere de fonduri pentru achiziționarea unor viziere de protecție, realizate cu ajutorul tehnologiei 3D de echipa WIEB Toys din Sfântu Gheorghe, acestea fiind donate la final tot către Ambulanță și UPU.

Acțiunile au continuat și în primăvara anului trecut, când ambulanțierii covăsneni au primit un lot de 100 de combinezoane confecționate din polipropilenă, ultra rezistente la rupere, prevăzute cu glugă și fermoar, iar Spitalul Județean a primit încă o lampă UV mobilă, de 60 W, pentru sterilizarea aerului.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio