Ştiri locale

Asociaţia Salvatore are nevoie de sprijin pentru achiziţionarea unei autospeciale noi

Și salvatorii trebuie ajutați câteodată. Asociația Salvatore din Sfântu Gheorghe are nevoie de o nouă autospecială, după ce vechiul echipaj de prim ajutor, folosit atât în deplasările pe care voluntarii le fac în județele din țară, în cadrul Caravanei „Stayin’ Alive”, dar și pentru a ajuta familiile nevoiașe cu alimente, s-a defectat.

Costurile pentru reparațiile din ce în ce mai dese depășesc posibilitățile financiare ale Asociației, ultima – cea necesară acum – fiind estimată la 5.000 de lei.

Publicitate

Conducerea Salvatore a lansat un apel pe Facebook prin care solicită sprijinul tuturor celor care pot să facă donaţii în bani, pentru a strânge suma necesară achiziţionării unei noi autospeciale.

„Dragă oricine! Timpul a trecut peste mașina noastră dragă și tot mai multe „boli” îi apar. Din păcate, de data aceasta nu mai putem suporta costul tratamentului. Servisarea costă mai mulți bani decât ar putea acoperi Asociația. Avem nevoie de ea, deoarece (…) avem un program în derulare, organizăm cursuri de acordare corectă a primului ajutor şi de folosire a defibrilatorului în cazul stopului cardio-pulmonat, pentru tinerii din Transilvania. Mai sunt și sărbătorile de iarnă, când multe case de copii şi familii nevoiașe așteaptă cu nerăbdare să primească pachetele cu alimente colectate de voluntari. În aceste momente avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a nu dezamăgi aceste persoane și aceşti copii. Ei nu se așteaptă la cadouri mari, toate visele lor se reduc la un castron cu mâncare fierbinte și un zâmbet din inimă, care îi ajută să treacă peste dificultățile vieții de zi cu zi (…) Orice ajutor, cât de mic sau mare va fi, îl vom primi cu respect și plecăciune”, au transmis reprezentanţii Asociaţiei Salvatore.

Preşedintele Asociaţiei, Buna Hunor, a declarat că autospeciala, care a fost achiziţionată în 2017, a stat mai mult prin service în ultima perioadă, iar costurile sunt extrem de ridicate, astfel că repararea acesteia nu mai este o soluţie.

Persoanele care doresc să sprijine voluntarii Salvatore, pentru ca aceştia să poată continua acţiunile derulate în sprijinul familiilor nevoiaşe, şi nu numai, pot face donaţii în lei şi valută, în conturile asociaţiei:

RO20BRDE150SV28522091500 RON

şi

RO14BRDE150SV37206621500 HUF

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio