Ştiri locale

Asociaţia Distroficilor Muscular a vândut dulceaţă de ardei iute pentru bani de lemne pentru sediul din Vâlcele

Asociaţia Distroficilor Muscular din România cu sediul în Vâlcele a găsit o metodă inedită de a strânge bani pentru a cumpăra lemne de foc pentru iarnă – a preparat şi a scos pe piaţă dulceaţă de ardei iute.

Preşedinta asociaţiei, Maria Teodorescu, a declarat că borcanele de dulceaţă au fost achiziţionate de cunoştinţe, dar şi de patronii unor localuri, iar din banii adunaţi asociaţia a putut cumpăra zece metri cubi de lemne.

Publicitate

“Ideea a venit din partea unei colege, membră în comitetul director, ea a propus să facem această dulceaţă şi cu bănuţii strânşi să putem cumpăra lemnele de foc necesare pentru iarnă (…) Ne-am strâns toţi din comitetul director şi, împreună cu câţiva voluntar,i am procesat peste 60 de kilograme de ardei iute roşu şi verde şi am vândut în scop caritabil 30 de borcane la un restaurant din Braşov (…) şi alte 30 de borcane la unul din Bucureşti, iar din banii adunaţi am cumpărat zece metri cubi de lemne. Este, totuşi, prea puţin, am avea nevoie de aproape 40 de metri cubi de lemne pentru iarnă, care ne-ar costa 7200 lei. Restul banilor nu avem de unde să îi luăm, aşa că sediul nostru din Vâlcele va fi închis, pentru că nu ne vom putea desfăşura activitatea dacă nu avem lemne”, a declarat Maria Teodorescu.

Aceasta a mai spus că asociaţia a derulat pe parcursul ultimilor ani mai multe proiecte sociale în beneficiul persoanelor cu distrofii musculare din ţară, cărora le-au donat alimente, îmbrăcăminte, dispozitive medicale şi bani pentru medicamente din sponsorizări provenite din străinătate.

De asemenea, a organizat tabere şi excursii pentru membrii asociaţiei, cu ajutorul unui microbuz adaptat cu rampă, primit tot ca donaţie din străinătate.

“Mulţi dintre membrii noştri sunt foarte izolaţi, unii nu au mai ieşit din case de peste 10 ani, iar pentru ei au însemnat foarte mult aceste excursii şi s-au bucurat de fiecare moment”, a mai spus preşedinta ADMR.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio