Ştiri locale

Asociația CovAlpin a lansat înscrierile pentru a treia ediție a Taberei de fotografie

Asociația CovAlpin îi așteaptă pe copiii cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani să se înscrie la o nouă experiență în mijlocul naturii, trăită prin obiectivul camerei foto. Tabăra de fotografie, ajunsă în acest an la a 3-a ediție, va avea loc în perioada 11-17 iulie, și este dedicată copiilor care doresc să învețe timp de o săptămână tehnicile de bază ale fotografiei.

Organizatorii promit o experiență inedită, care va îmbina jocuri, diferite activități și excursii în județele Brașov, Covasna și Harghita. Pentru înscrieri și detalii, cei interesați pot accesa site-ul: https://covalpin.ro/tabara-fotografie/.

Publicitate

Prețul de participare este de 1.550 lei, și include cazare la cabana CovAlpin din Șugaș Băi, masă, activități și ateliere de fotografie, tururi de fotografie la Cheile Vârghișului, Mestecănișul de la Reci, Brașov, Lacul Roșu, Bran-Moeciu, Lacul Sfânta Ana și Tinovul Mohoș, unde participanții vor putea aplica și exersa cele învățate. La final, copiii vor primi diplome și suveniruri, pentru a-și aminti cât mai mult timp experiența trăită în această tabără.

„Am dat startul înscrierilor la cea de-a treia ediție a taberei de fotografie CovAlpin unde v-am pregătit noi provocări și noi subiecte. Vom face excursii și ateliere foto în Cheile Vârghișului, Mestecănișul de la Reci, Brașov, Lacul Roșu, zona Bran-Moeciu, Lacul Sfânta Ana și Tinovul Mohoș (…) La cerere asigurăm transport din București cu microbuzul propriu, în limita locurilor disponibile”, transmit reprezentanții Asociației CovAlpin.

Cursul de fotografie cuprinde o parte teoretică și una practică, iar copiii vor învăța, printre altele, despre istoria fotografiei, componentele aparatului foto, reguli și principii ale fotocompoziției, tipuri de lumină în fotografie, fotografia de arhitectură și călătorie, peisaj, wildlife și portret.

„O imagine face cât 1000 de cuvinte. Toată lumea cunoaște această celebră expresie. O repetăm, uneori obsesiv, fără să ne gândim că acea imagine trebuie cumva  transpusă cât mai fidel din cadrul acțiunii în cel material. În cazul fericit, prin tehnică și prin respectarea unor minime reguli de compoziție, rezultatul va fi cel dorit. Vom avea o imagine nu doar corect compusă, ci și grăitoare. Cine predă? Colegul, prietenul și fotograful nostru Alex Mazăre a pregătit pentru tabără nu doar niște fotografii frumoase, ci și materiale și exerciții destule pentru ca voi să puteți înțelege mai bine se întâmplă în spatele unei fotografii”, transmit reprezentanții CovAlpin pe site-ul Asociației.

Copiii care au mai participat la taberele organizate de Asociație beneficiază de o reducere de 50 de lei, iar al doilea frate înscris beneficiază de o reducere de 200 de lei din taxa de participare. Organizatorii subliniază că cele două reduceri nu pot fi cumulate.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio