Ştiri

Asigurarea de călătorie – câteva sfaturi

Primul pas după achiziţia unui sejur este să vă faceţi asigurare storno care în funcţie de asigurator sau tipul de poliţă vă ajuta să vă recuperaţi banii investiţi în biletele de călătorie în cazurile următoare:

– Îmbolnăvire gravă bruscă sau decesul persoanei asigurate sau a unei rude de gradul I sau II, sau a unei persoane consemnate pe poliţă, de exemplu bonă.

– concedierea de la locul de muncă din motive neimputabile asiguratului

– naşterea prematură a unui copil al asiguratului

– divorţul în cazul în care călătoria urma să se facă împreună cu soţul/soţia.

Al doilea pas este să vă cumpăraţi o asigurare de călătorie. Aceasta poate  fi simplă, în care să vă asiguraţi pentru sume cuprinse între 5.000 şi 100.000 de euro pentru costuri de spitalizare şi tratamente de urgenţă sau repatrierea corpului neînsufleţit, până la cele premium gold în care puteţi fi despăgubiţi şi pentru acutizarea unei boli cronice, furtul sau deteriorarea bagajelor, întreruperea călătoriei, răspundere civilă faţă de terţi, această acoperire fiind foarte importantă dacă mergeţi la schi, în caz că provocaţi un accident, cheltuielile de transport, spitalizare ale persoanei vătămate care vi se impută vor fi acoperite de această poliţă.

Al treilea pas. Dacă mergeţi cu maşina şi nu aveţi Casco ar fi bine să vă achiziţionaţi şi o poliţă  de asistenţă rutieră care vă acordă sprijin în caz că aveţi accident sau aveţi o pană de motor, veţi fi tractat până la primul atelier auto şi vi se va asigura şi înnoptarea la hotel sau o maşină la schimb.

Atenţie! Citiţi cu atenţie condiţiile de asigurare pentru că unele poliţe pot avea francize, altele nu acoperă schiatul în afară pârtiilor de schi, unii asiguratori acceptă alpinismul până la 6000 de metri, alţii acceptă în asigurare scufundarea până la o anumită adâncime, dar niciun asigurator nu oferă protecţie pe teritoriul României şi în ţara de rezidenţă a asiguratului.

Transilvania Broker vă doreşte călătorie plăcută!

Publicitate
banner we radio