Ştiri locale

Aproximativ 800 de elevi covăsneni vor participa la cea de a III-a ediție „Discover Schools”

Voluntari din trei ţări vor participa timp de şase săptămâni la proiectul Discover Schools, derulat în trei unităţi de învăţământ din județul Covasna, de filiala AIESEC (Association Internationale des Etudiants en Sciences Economiques et Commerciales) Brașov, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna și Asociația de Tineret ECOU.

Proiectul, care se va derula în perioada 17 decembrie – 31 ianuarie, este adresat copiilor din clasele 0 – 8, cu scopul de a le aduce la cunoștință multiculturalismul, dar și de a-i scoate din zona de confort, astfel încât să li se ofere o nouă latură educativă, axată pe dezvoltarea personală.

Aproximativ 800 de copii, elevi ai Colegiului Național „Székely Mikó”, Liceului Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe și ai Școlii Generale „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului vor lua parte la sesiuni de comunicare, în limba engleză, derulate de cei 12 internaționali din Brazilia, Indonezia și Thailanda recrutați de membrii AIESEC Brașov.

„Fiecare proiect durează 6 săptămâni: o săptămână de pregătire cu o sesiune introductivă, patru săptămâni de lecții și o săptămâna de încheiere cu o sesiune finală. Sesiunile vor fi livrate de patru facilitatori internaționali și un facilitator român, la o clasă de 20-30 de participanți. Se vor livra două sesiuni pe săptămână, cu o durată de 50 de minute fiecare. Curricula noastră are un plan de lecție pentru fiecare dintre aceste 144 de sesiuni. Edițiile sunt create într-o manieră care se complementează, au o valoare mai mare dacă un participant trece prin toate edițiile la rând. Totuși, ele au fost gândite în așa fel încât să fie valoroase pentru un participant chiar dacă acesta nu a participant la ediția anterioară, astfel încât un participant se poate alătura proiectului începând cu orice ediție își dorește”, transmit organizatorii.

 „Este minunat pentru elevi să poată învăța într-un mod diferit, fără frică de teme și de note mici”

În cadrul celor două ediții precedente, 25 voluntari internaționali din Singapore, Bahrain, Turcia, India, Malaezia și China au pregătit și susținut sesiuni pentru copiii din clasele 0 – 8, ai Colegiilor Naționale „Mihai Viteazul” și „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe, Școlii Generale „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului, și ai Școlii Generale „Avram Iancu” din Covasna. 20 de voluntari locali s-au împrietenit și au ajutat la promovarea orașului lor și a României în fața internaționalilor.

„Luptăm pentru o lume în care fiecare om poate să înțeleagă și să traiscă pacea în felul său, acceptând în același timp diversitatea fiecărui individ. Luptăm pentru o lume unde fiecare om are șansa de a-și împlini potențialul și a deveni cea mai bună versiune a lui. Dezvoltăm leadership în tineri prin experiențe practice în medii provocatoare. Din acest motiv am creat The Changemakers Factory, pentru că ne dorim să avem o metodă de a schimba România în bine generație cu generație”, mai transmit organizatorii.

AIESEC este o mișcare globală născută în 1948, care are ca scop pacea și împlinirea potențialului uman. La nivel național, AIESEC are 16 birouri locale în 14 orașe, însă proiectele sunt prezente în peste 50 de orașe și sate din România.

(Ioana Ardeleanu)

banner we radio