Ştiri locale

Aproximativ 300 de sportivi din țară participă la Campionatul Național de orientare în alergare, care se desfășoară și la Sfântu Gheorghe

Aproximativ 300 de sportivi din toată țara vor participa vineri, 10 septembrie, la Campionatul Național la orientare în alergare care se va desfășura și la Sfântu Gheorghe.

Competiția este organizată de Federația Română de Orientare,  Clubul Sportiv Municipal VSK Miercurea Ciuc și Consiliul Județean Covasna, împreună cu orașele Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc și Covasna.

Publicitate

Potrivit organizatorilor, competițiile se vor desfășura în Rezervația Naturală de la Reci, pe o distanță de 5 kilometri, dar și în zonele urbane din orașele Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, și Covasna.

„Etapa de la Sfântu Gheorghe va avea loc în Parcul Elisabeta, pe data de 10 septembrie, începând cu ora 18:00. Concurenții vor trebui să treacă prin mai multe puncte prestabilite și să decidă în timpul cursei ce traseu vor să urmeze pentru a ajunge la linia de sosire în cel mai scurt timp posibil. Punctele vor fi marcate pe hărțile distribuite de către organizatori la startul cursei”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sfântu Gheorghe.

Aceeași sursă precizează că deși organizatorii și-au propus să popularizeze acest sport în rândul locuitorilor din zonă, întrucât deși orientarea în alergare nu este un sport nou la nivel național, acesta nu se bucură încă de o foarte mare popularitate.

Cei interesați pot afla mai multe informații accesând site-ul oficial al concursului (AICI).

(Ioana Ardeleanu)

foto: Facebook/Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Publicitate
banner we radio