Ştiri locale

Aproximativ 240 de participanți înscriși la Șugaș Race. Organizatorii impun echipament obligatoriu pentru cursa din acest weekend

Aproximativ 240 de sportivi amatori din aproape toată țara s-au înscris la cea de a IX-a ediție a concursului de alergare și ciclism montan „Șugaș Race”, cea mai mare competiție de anduranță din județul Covasna.

Inițial programată să se desfășoare în perioada 13-15 octombrie, la Șugaș Băi, competiția a fost amânată pentru weekendul 18-19 noiembrie, organizatorii motivând că decizia a fost luată  „pentru siguranța participanților”, având în vedere că în aceeași perioadă Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din județul Covasna desfășura partide de vânătoare.

Publicitate

Etapa înscrierilor online s-a încheiat în data de 9 noiembrie, participanții putând să se mai înscrie doar la fața locului, pentru cursele de alergare programate să aibă loc sâmbătă, respectiv pentru Mountain bike duminică.

În ciuda faptului că prognoza meteo pentru weekend nu se anunță favorabilă, organizatorii și-au exprimat speranța că participanții vor avea o experiență plină de adrenalină în mijlocul naturii, însă au impus echipament obligatoriu pentru protejarea sportivilor. Participanții care nu vor avea articolele de protecție indicate ca fiind obligatorii riscă să fie eliminați din competiție.

„Având în vedere prognoza meteo anunțată pentru weekend la Șugaș Băi, se anunță o cursă cel puțin interesantă. Ca urmare, vom impune un echipament obligatoriu minim pentru toate cursele (inclusiv verificări ale acestuia înaintea startului). Important: fără echipament obligatoriu ne asumăm dreptul de a vă exclude din cursă indiferent de experiența voastră”, au transmis organizatorii Șugaș Race.

Sportivii înscriși pentru cursa de Trail Run care va avea loc sâmbătă, începând cu ora 10:00, trebuie să aibă obligatoriu geacă/foiță de vânt, mănuși, buff/bentiță/căciulă, pantaloni de alergare lungi, sau pantaloni scurți și șosete de alergare lungi; număr de concurs și să se asigure că au bateria telefonului mobil încărcată.

Pentru cursa MTB care va avea loc duminică, de la ora 10:00, participanții trebuie să aibă obligatoriu cască de protecție, geacă/foiță de vânt, mănuși, buff/bentiță/căciulă, pantaloni lungi, număr de concurs și să se asigure că au bateria telefonului mobil încărcată.

„Vom avea serviciu de ambulanță cu noi, iar de la Salvamont am fost informați că, în caz de accidentări, se va interveni din bază, adică la nevoie se îmbracă, merg la bază, își iau mașina și vin la noi”, ne-a spus Andrei Tiberiu Poștoacă, președintele Asociației CovAlpin, organizatorul principal al competiției.

Concurenții vor avea la dispoziție trei trasee de alergare și două de mountain bike. Startul se va da din centrul stațiunii, iar traseul va urma marcajul turistic cu punct galben.

Evenimentul este organizat de Asociația de Turism și Ecologie „CovAlpin” Sfântu Gheorghe, în parteneriat cu Visit Covasna, Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în județul Covasna fiind principalul susținător.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio