Ştiri locale

Aproape 75% dintre unităţile şcolare din judeţul Covasna, în scenariul verde săptămâna viitoare

Aproape 75% din unităţile de învăţământ din judeţul Covasna îşi vor desfăşura săptămâna viitoare activitatea după scenariul verde, numărul acestora fiind în creştere faţă de săptămâna anterioară.

Potrivit hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Covasna adoptată vineri, 228 de instituţii de învăţământ din totalul de 303 vor funcţiona după scenariul verde, faţă de 214 săptămâna aceasta, 73 în scenariul galben, faţă de 87 săptămâna curentă, iar două unităţi şcolare, grădiniţa şi şcoala gimnazială din Comandău, rămân în scenariul roşu.

Publicitate

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a precizat că în judeţ incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus în ultimele 14 zile este de 1,04/1.000 de locuitori, dar cele mai mari valori se înregistrează în localitatea Comandău, 4,18 la mie, în oraşul Covasna, 2,36 la mie şi municipiul Sfântu Gheorghe, care vineri a depăşit 2 la mia de locuitori.

În cinci localităţi, Cernat, Chichiş, Zăbala, Moacşa şi Zagon, incidenţa se situează între 1 şi 2 la mia de locuitori, în 18 localităţi – sub 1 la mie, în timp ce în 19 localităţi nu se înregistrează niciun caz de COVID-19.

De la începutul pandemiei, în judeţul Covasna au fost diagnosticate cu COVID-19 un număr de 6.211 de persoane, dintre care 210 au decedat.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio