Ştiri locale

Aproape 500 de angajaţi din linia 1, vaccinaţi anti-COVID la Spitalul Judeţean Sfântu Gheorghe

Aproape 500 de lucrători din sistemul sanitar şi din cel de intervenţii de urgenţă au fost vaccinaţi anti-COVID-19 la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe în cursul acestei luni, informează conducerea instituţiei. 144 de persoane au primit şi doza de rapel.

„Începând din 4 ianuarie până azi, 27 ianuarie, ora 13,00, s-a efectuat vaccinarea împotriva COVID-19 a 496 de persoane, dintre care 122 medici, 141 asistenţi, 33 farmacişti, 39 personal administrativ, 57 personal sanitar auxiliar, 6 ambulanţieri, 42 personal ISU, 12 persoane angajate ale Direcţiei de Sănătate Publică Covasna, 25 studenţi UMFST Târgu Mureş, respectiv 19 voluntari. Dintre aceste persoane 144 au fost vaccinate cu doza de rapel”, precizează sursa citată.

Publicitate

Conducerea Spitalului Judeţean menţionează, totodată, că la ora actuală sunt internaţi 30 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, dintre care unul se află la Terapie Intensivă în stare critică.

„Numărul total al pacienţilor la care s-a identificat prezenţa noului coronavirus în organism este 30. Un număr de 23 pacienţi sunt trataţi pe Secţia de infecţioase COVID, toţi pacienţii având stare moderată şi alterată. Pe Secţia Nefrologie sunt internaţi 3 pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, iar un număr de 3 pacienţi sunt trataţi pe Secţia de Chirurgie COVID. La Terapie Intensivă se află un pacient COVID-19 în stare critică”, se mai arată în comunicat.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio