Ştiri locale

Aproape 30.000 de pomi fructiferi, distribuiţi în judeţul Covasna prin programul „Un copac pentru generaţia viitoare”

Aproape 30.000 de pomi fructiferi autohtoni au fost distribuiţi în ultimii nouă ani în gospodăriile din judeţul Covasna prin programul „Un copac pentru generaţia viitoare”, iniţiat de Fundaţia Comunitară Covasna cu scopul de a revitaliza livezile din judeţ şi a salva soiurile tradiţionale aflate pe cale de dispariţie.

Directorul executiv al fundaţiei, Bereczki Kinga, a declarat, luni, că programul a fost lansat în anul 2012, având ca obiectiv distribuirea şi plantarea a 40.000 de pomi fructiferi în decurs de 10 ani.

Publicitate

„Vom vedea dacă putem îndeplini acest obiectiv. Este un program pe 10 ani iar în prezent atingem aproape 30.000 de pomi şi avem planuri ambiţioase. Anul acesta au fost plantaţi 5.000 de pomi şi vom continua şi anul viitor. Am început programul cu 2.000 de puieţi, dar a existat o solicitare imensă, iar, pe lângă puieţii pe care i-am distribuit gratuit în fiecare an, au fost solicitări şi cu plată, iar noi am dat puieţii la preţul cu care i-am achiziţionat, fără niciun adaos, la un preţ avantajos”, a spus Bereczki Kinga.

Potrivit acesteia, programul are ca scop atât revitalizarea livezilor şi soiurilor tradiţionale aflate pe cale de dispariţie, cât şi promovarea unei alimentaţii sănătoase şi a unei atitudini responsabile faţă de natură.

„Prin pomi fructiferi autohtoni înţelegem soiuri tradiţionale, care sunt prezente de cel puţin 150 de ani în Transilvania”, a precizat Bereczki Kinga.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio