Ştiri locale

Aproape 3 tone de deșeuri colectate de elevi la Barcani. Primăria le oferă 7.500 de lei pentru excursii celor care au colectat cei mai mulți saci

Trei clase de elevi din comuna Barcani vor pleca în excursii finanțate de Primărie cu suma totală de 7.500 de lei, după ce s-au implicat în ecologizarea localității și au adunat aproape 3 tone de deșeuri, într-o amplă acțiune care a avut loc săptămâna trecută.

Campania „Curățăm România – Împreună pentru un Barcani curat!” a fost lansată de Primărie la începutul acestei luni, cu scopul de a strânge cât mai multe deșeuri menajere și reciclabile de pe toată raza localității. Elevii au putut fi ajutați de părinți, prieteni, sau voluntari.

Publicitate

„Săptămâna aceasta a fost despre curățenie, implicare și motivație! Cei mici au strâns din toată comuna deșeurile menajere dar și cele reciclabile. Munca pe echipe a fost plină de competiție dar, cel mai important, a fost una extrem de productivă, deoarece s-au strâns câteva tone de gunoaie! Sper să le respectăm cu toții munca, deoarece au alergat pe toate străzile, iar azi totul e curat doar datorită lor! Le mulțumesc celor mici și cadrelor didactice pentru toată implicarea!”, a scris primarul Pastor Nicolae într-o postare pe Facebook.

În total, în cadrul campaniei au fost colectate 2.898,7 kg de deșeuri.

Câștigătorii premiului I au fost elevii clasei a 5-a A, care au reușit să adune 449,6 kg de gunoaie, și cărora Primăria Barcani le va oferi 5.000 de lei pentru organizarea unei excursii de două zile cu transport gratuit.

Pe locul II s-au aflat elevii clasei a 7-a A care au colectat 420,9 kg de deșeuri, și care vor primi suma de 1.500 de lei pentru organizarea unei excursii de o zi, cu transport gratuit, iar clasa a 7-a B a fost desemnată câștigătoarea celui de-al 3-lea premiu pentru cele 397,4 kg de deșeuri colectate, Primăria urmând să ofere suma de 1.000 de lei pentru organizarea unei excursii de o zi.

„Începând de anul trecut mi-am dorit ca toți copiii să ajungă la ADI SIMD (depozitul de depozitare și selectare a deșeurilor din satul Leț), pentru a înțelege ce se întâmplă cu deșeurile menajere, cum se selectează corect reciclabilele, dar și produsele finale rezultate (ex. pământul de flori realizat din compost). În acest sens, s-au organizat mai multe vizite cu copiii de la școală, iar săptămâna aceasta au reușit să ajungă și ultimii elevi. Sper ca aceste excursii să fi fost de bun augur pentru toți copiii, iar educația comunității privind un mediu curat să fie oferită de cei mici! Pe toți ne privește curățenia!”, a scris primarul Pastor Nicolae, într-o postare pe Facebook făcută la începutul acestei luni, odată cu lansarea concursului.

Zilele trecute, Primăria Barcani a montat peste 20 de camere video pe drumul care leagă localitatea de comuna Zagon, pentru a-i depista și sancționa pe cei care aruncă în mod constant deșeuri pe tronsonul respectiv. Pentru zonele nesupravegheate video, primarul Pastor Nicolae a transmis că oferă câte 100 de lei recompensă din salariul propriu fiecărei persoane care aduce dovezi foto/video care pot duce la prinderea persoanelor care aruncă gunoaie la voia întâmplării.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio