Ştiri locale

Aproape 3.400 de doze de vaccin antigripal ajung la cabinetele medicale din județul Covasna

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Covasna a dat startul campaniei de imunizare a populației împotriva virusului gripal.

Cele 3.380 de doze de vaccin antigripal vor fi folosite pentru imunizarea gratuită a populaţiei, prioritate având, potrivit DSP Covasna, pacienții cu boli cronice, gravidele, persoanele instituționalizate, angajații din sistemul sanitar și persoanele cu vârste de peste 65 de ani.

„În județul Covasna au fost catagrafiate 7.034 de persoane, conform celor 5 grupe de risc date de Ministerul Sănătății, pentru care ne-au fost distribuite cam 59% din doze, împărțite în 4 tranșe. Prima tranșă a venit la sfârșitul lunii septembrie, când am primit 380 de doze pe care le-am dat spitalelor pentru a imuniza cadrele medicale, pentru că intrând în contact cu diferite persoane la consultații pot transmite mai repede gripa. În a doua tranșă am primit alte 380 de doze, iar în a treia tranșă, în data de 17 octombrie, am primit 3.000 de doze. Acestea vor fi împărțite cabinetelor medicale familiale în mod egal. Cam pentru 50% din totalul celor catagrafiați o să primească fiecare medic de familie”, a explicat pentru We Radio reprezentanta DSP Covasna, Igyártó Gabriella.

Potrivit acesteia, la nivelul județului Covasna aproximativ 110 unități beneficiază în fiecare an de doze gratuite de vaccin antigripal, printre acestea numărându-se și Asociația Bolnavilor de Diabet și Căminul pentru persoane vârstnice „Zathureczky Berta” din Sfântu Gheorghe.

În România, campania de imunizare gratuită a populației a început pe data de 15 septembrie, și potrivit Ministerului Sănătății, până la final vor fi utilizate 1 milion de doze în toată țara.

DSP Covasna urmează să mai primească în perioada următoare alte 470 de doze de vaccin antigripal.

 

Publicitate
banner we radio