Ştiri locale

Aproape 200 de pacienţi au fost internaţi la Spitalul Judeţean în ultima săptămână

La Secția de Urgențe UPU ­ SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 1-8 februarie 2016 s-au prezentat un număr de 513 pacienți. În 169 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardiovasculare: 29 (16 cazuri au necesitat internare – doi pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologie: 46 (14 internați – un pacient pentru atac cerebral); Urgenţe chirurgicale: 35 (7 internați); Urgenţe de medicină internă: 168 (20 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 108 (la secția pediatrie un total de 78 de pacienții au fost tratați în sistem de urgență); Urgenţe psihiatrice: 35 (10 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 35 (32 internați); Urgenţe ortopedice (traume): 59 (din care în 8 cazuri a fost nevoie de internare).

În perioada vizată la secția de specialitate a spitalului au decurs 15 nașteri, 7 fete, respectiv 8 băieți au venit pe lume.

Publicitate

În perioada de referință  la secția UPU­SMURD a Spitalului s-a prezentat o singură victimă de accident rutier. A suferit doar leziuni ușoare, nefiind necesară internarea.

Un număr total de 8 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului. Toți majori, și niciuna nu a necesitat internare.

Două persoane s-au prezentat în ultimele 168 de ore la secția urgențe cu leziuni rezultate din agresiuni. Nici una nu a fost internată.

Două persoane au ajuns la secția urgențe ca urmare a unor tentative de suicid. O femeie de 23 de ani a recurs la intoxicație voluntară cu medicamente. Momentan se află internată la secția psihiatrie. Cealaltă victimă, a femeie de 44 de ani s-a autoincendiat, suferind arsuri de gradul III și IV pe circa 50 la sută din suprafața corpului. A fost transferată la Spitalul de Arși București.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Publicitate
banner we radio