Ştiri locale

Aproape 2.500 de covăsneni sunt în carantină. Patru dintre ei au fost amendați pentru nerespectarea măsurii

Patru covăsneni care nu au respectat măsura carantinei şi nu au fost găsiţi de poliţişti la adresele declarate, au fost amendați și vor fi introduși în carantină instituționalizată, pe cheltuiala proprie. Valoarea totală a amenzilor aplicate se ridică la 4.500 de lei, potrivit Prefecturii Covasna.

Luni, pe raza județului Covasna se aflau în carantină la domiciliu 2.490 de persoane, iar alte 52 se află în izolare. De duminică până luni, oamenii legii au verificat 1.440 de persoane care erau în evidențele autorităților covăsnene ca fiind în carantină la domiciliu.

Potrivit Prefecturii Covasna, în cazul persoanelor care nu respectă măsura carantinării, „(…) în afară de amenda contravențională, se va dispune asupra lor carantinarea instituționalizată pe o perioadă de 14 zile, iar cheltuielile aferente vor fi suportate de contravenient”.

Conform datelor transmise luni de Institutul Național de Sănătate Publică, încă 7 covăsneni au fost testați pozitiv Covid-19 în urma celor 43 de teste rapide prelucrate, iar incidența la nivel de județ este 0,49 cazuri la mia de locuitori, cumulată în ultimele 14 zile.

Rata de incidență a cazurilor de Covid-19 la Sfântu Gheorghe este de 0,41 cazuri la mie, rezultată din cele 26 de cazuri active.

Aproape jumătate din localitățile covăsnene, fără cazuri active

Conform Prefecturii Covasna, în aproape jumătate dintre localitățile din județ (21) nu există cazuri active de Covid-19, iar în 22 dintre acestea, printre care și Sfântu Gheorghe, Covasna, Târgu Secuiesc sau Întorsura Buzăului, rata de incidență este mai mică de 3 cazuri la mie.

În doar două comune din județ incidența raportată la mia de locuitori depășește 3 cazuri la mie, respectiv la Vârghiș, unde sunt 8 persoane infectate, iar incidența este de 4,62 cazuri la mie, și la Poian, unde sunt 6 cazuri active, incidența fiind de 3,48 la mie.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio