Ştiri locale

Aproape 2.100 de covăsneni s-au vaccinat antigripal. DSP Covasna distribuie în această perioadă a doua tranșă de ser

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Covasna a recepționat, până în prezent, circa 5.500 de doze de vaccin antigripal, aproape jumătate dintre acestea fiind deja administrate populației la risc. În această perioadă are loc distribuirea celei de a doua tranșe de vaccin în unităţile sanitare  și cabinetele medicilor de familie din județ.

Reprezentanta Departamentului de supraveghere şi control al bolilor transmisibile din cadrul DSP Covasna, Igyártó Gabriella, a precizat că de la demararea campaniei gratuite de imunizare a populației, la nivelul județului s-au vaccinat 2.083 de persoane.

Publicitate

„Vaccinurile sunt în curs de distribuire, prima tranşă a fost distribuită în totalitate, iar acum am început să distribuim a doua tranşă. Activitatea de vaccinare continuă, avem până în prezent 2.083 de doze administrate în acest sezon. Am primit în jur de 5.500, deci jumătate s-au folosit”, ne-a explicat Igyártó Gabriella.

Pentru sezonul 2022-2023, DSP Covasna a solicitat, pe baza cererilor venite din partea medicilor de familie, 6.200 de doze de ser antigripal. La fel ca în anii anteriori, prioritate la imunizare au în primul rând pacienții cu boli cronice, gravidele, persoanele instituționalizate, angajații din sistemul sanitar și persoanele cu vârste de peste 65 de ani.

În județul Covasna circa 110 instituții beneficiază în fiecare an de doze gratuite, printre acestea numărându-se și Asociația Copiilor şi Tinerilor cu Diabet, sau Căminul pentru persoane vârstnice „Zathureczky Berta” din Sfântu Gheorghe.

La nivel naţional, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 1,5 milioane de doze de antigripal pentru acest sezon, fiind pentru prima dată în ultimele două decenii când serul este distribuit încă din luna septembrie, şi nu la mijlocul lunii decembrie sau începutul lunii ianuarie.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio