Ştiri locale

Aproape 1.200 de copii din județ înscriși la concursul de desene „Vadon”. 50 de elevi vor fi premiați

Concursul județean de desene organizat anual de Asociația Vadon și Inspectoratul Școlar Județean Covasna își va premia marţi câștigătorii. Competiția, la care s-au putut înscrie copiii din grădinițe și elevii de clasele primare și gimnaziale, a ajuns în acest an la a 7-a ediție, cele două teme propuse fiind „Vânătorul și familia sa”, respectiv „Vânătorul din povești”.

În total, au fost înscrise în concurs 1.191 de lucrări, dintre care 50 au fost selectate ca fiind cele mai reușite.  Elevii au putut utiliza orice tehnică în realizarea desenelor, singurele condiții fiind ca lucrările să fie de mărimea A3 sau A4, figura centrală să fie vânătorul, iar desenul să conțină elemente precum animale sălbatice, pădurea sau câini de vânătoare.

Publicitate

Premierea elevilor care au realizat cele mai reușite desene va avea loc în data de 7 iunie, de la ora 16:30, la Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe, iar lucrările câștigătoare vor fi expuse timp de un an în cadrul expoziției cinegetice.

Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe și-a deschis porțile în urmă cu 9 ani, fiind găzduit de Casa Bene (str. Gróf Mikó Imre, nr. 11), una dintre clădirile – monument istoric ale municipiului, reabilitată cu fonduri europene de către Primărie.

Expoziția cuprinde o bogată colecție de trofee, animale împăiate, arme de vânătoare, documente și fotografii, cele mai multe provenind din colecțiile particulare ale unor vânători din zonă. În 2019, colecția s-a îmbogățit cu aproape 50 de trofee, primite donație din partea unei familii de vânători.

Muzeul mai cuprinde o zonă interactivă, unde vizitatorii pot atinge animalele, pot obține informații despre specii și pot vâna virtual cu o pușcă cu laser.

De asemenea, pe site-ul Muzeului: www.vadon.ro, la secțiunea „Expoziția cinegetică” este disponibil și un scurt tur virtual.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio