Ştiri locale

Aproape 1.000 de vaccinări într-o singură zi în judeţul Covasna. Situaţia pacienţilor internaţi la Spitalul Judeţean

Numărul cazurilor de Covid-19 active în județul Covasna a ajuns la 1.278 în ultimele două săptămâni, aproape jumătate dintre acestea (562) fiind raportate în Sfântu Gheorghe, unde rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a ajuns, miercuri, la 8,80 la mia de locuitori.

Potrivit Prefecturii Covasna, în prezent nu există nicio localitate din județ în care să nu fie înregistrate cazuri de infectare.

Publicitate

Conform bilanțului de miercuri al INSP, în județul Covasna au fost raportate încă 60 de noi infectări cu virusul SARS-CoV-2, rata de incidență pe județ fiind de 5,64.

„În ultimele 24 de ore au fost efectuate 459 de teste, din care 224 teste RT PCR și 235 teste rapide. 108 pacienți s-au vindecat și s-a înregistrat un deces. Până în prezent, numărul celor decedați se ridică la 409, toți nevaccinați. 593 de persoane sunt în carantină la domiciliu, iar 1038 în izolare la domiciliu”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Covasna.

85 de pacienți Covid tratați la Spitalul Județean, printre care și doi minori

Miercuri, la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe erau internați 85 de pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, printre aceștia și doi minori, dintre care unul de până în 9 ani.

Conducerea unității medicale a transmis că starea de sănătate a pacienților internați în secția de Boli infecțioase este medie spre gravă, iar trei dintre aceștia au fost vaccinați. Și la secția de Terapie Intensivă se află doi pacienți vaccinați, dar și alți 7 nevaccinați, aceștia fiind în stare critică.

„Pe secția de Infecțioase Covid sunt tratați 71 pacienți (1 grupa de vârstă 0-9, 1 grupa de vârstă 10-18) dintre care numai 3 sunt vaccinați. Starea lor de sănătate este medie spre gravă. Un număr de 5 pacienți sunt tratați pe secția de Chirurgie Covid, toţi adulţi. La terapie intensivă se află 9 pacienţi cu Covid-19, dintre care 2 pacienţi sunt vaccinaţi. Toţi pacienţii sunt în stare critică, 6 dintre aceştia fiind neintubaţi, iar 3 intubaţi”, au transmis reprezentanții Spitalului.

Potrivit acestora, în ultima săptămână au fost externate 32 de persoane care au fost tratate pentru Covid-19, și tot în acest interval au fost înregistrate 15 decese asociate infecției cu virusul SARS-CoV-2, fiind vorba despre pacienţi cu vârste cuprinse între 52 şi 94 de ani. Majoritatea pacienților care și-au pierdut viața în ultima săptămână erau din județul Covasna, însă doi dintre aceștia erau din județul Brașov și unul din județul Mureș, conform datelor transmise de unitatea medicală.

Aproape 1.000 de vaccinări într-o zi în judeţul Covasna

În ceea ce privește numărul dozelor de vaccin anti-Covid administrate în județ, Prefectura Covasna a transmis că de la începutul campaniei de vaccinare au fost administrate în total 89.393 de doze de vaccin anti-Covid, din care 34.290 au fost doze de rapel. Au fost administrate 9.087 de vaccinuri în monodoză, iar 4.668 de persoane s-au imunizat cu doza a 3-a.

Un număr de 977 doze au fost administrate de marți până miercuri, 300 dintre acestea fiind prima doză, 43 fiind doze rapel, 188 de persoane s-au vaccinat cu doza 3, iar 446 au optat pentru serul produs de Johnson&Johnson care nu necesită rapel.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio