Sport, Ştiri locale

Antrenor Poli Timişoara: „Îi felicit pe cei de la Sfântu Gheorghe că au suporteri frumoși”

Antrenorul echipei de fotbal Poli Timişoara, Adrian Neaga, a declarat că partida cu Sepsi OSK Sf. Gheorghe prinde formaţia sa într-o perioadă mai puţin favorabilă în care are patru jucători indisponibili.

„Ne aflăm în faţa poate celui mai important duel din ultimele pe care le-am avut. De la meci la meci, suntem tot acolo, parcă nu înaintăm deloc. Din păcate, ne prinde jocul într-o perioadă mai puţin favorabilă, pentru că avem ceva probleme de lot. Melinte este suspendat, iar Artean, Ţigănaşu şi Popovici sunt accidentaţi. Ultimii trei nu au nicio şansă să joace, nici nu fac parte din lot. Dar am încredere în cei care vor intra că au calitate şi caracter. Sunt conştient că este un joc greu, dar am încredere în băieţi, atmosfera este bună. Sper să ne întoarcem cu punct sau puncte, pentru a avea un moral ridicat înaintea duelului cu Mediaş”, a spus Neaga, conform site-ului oficial al clubului bănăţean.

„Mă bucur că băieţii au ocazia de a juca în faţa unui stadion plin. Îi felicit pe cei de la Sfântu Gheorghe pentru că au suporteri frumoşi, pentru orice fotbalist trebuie să fie o motivaţie în plus asta”, a adăugat tehnicianul.

Deşi formaţia sa ocupă penultimul loc în clasamentul play-out-ului, Adrian Neaga este optimist în ceea ce priveşte salvarea de la retrogradare. „Noi trebuie să ne câştigăm punctele. Până la finalul play-out-ului am încredere că vom acumula punctele necesare pentru a ne salva. Avem puterea de a realiza acest lucru. Sepsi e o echipă solidă, dar are şi ea minusurile ei, a pierdut acasă cu Chiajna”, a menţionat Neaga.

Portarul echipei Poli Timişoara, Cătălin Straton, a declarat că două victorii în meciurile următoare cu Sepsi OSK Sf. Gheorghe şi Gaz Metan Mediaş ar salva formaţia bănăţeană de la retrogradare în proporţie de 90%.

„Din punctul meu de vedere, meciul de marţi cu Sepsi nu este capital. Dar are o încărcătură ridicată. Dacă mă gândesc bine, cu trei puncte luate la Sepsi şi încă trei la Mediaş am fi salvaţi în proporţie de 90%. Moralul este foarte bun, mai ales după ce am câştigat cu Chiajna şi Juventus, echipe din zona noastră a clasamentului. Tocmai de asta, ne dorim să scoatem trei puncte. Sepsi e surpriza play-out-ului, dar să nu uităm că şi la noi sunt mulţi jucători care anul trecut ne-au ajutat să ne salvăm de la -14 puncte. Cred că avem tăria de caracter de a câştiga oriunde, cel puţin în play-out”, a afirmat Straton, conform site-ului oficial al grupării bănăţene.

Și portarul Straton a lăudat atmosfera de la Sfântu Gheorghe: „Ca fotbalist, mă bucur că avem ocazia să jucăm cu stadioane pline. Îi felicit pe cei de la Sepsi că au avut un management foarte bun să-și atragă suporterii.  Din punctul meu de vedere, este o motivație în plus de a face un meci cât mai bun acolo”.

Sepsi OSK şi Poli Timişoara se întâlnesc marţi, de la ora 18:30, pe Stadionul Municipal din Sfântu Gheorghe, în etapa a 10-a a play-out-ului Ligii 1 de fotbal.