Ştiri locale

Antal Árpád: „Niciodată nu am pus pe cântar câte kilograme de steaguri se pun pe 15 Martie sau pe 1 Decembrie”

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a afirmat miercuri, că oraşul va fi „împodobit corect” cu steaguri tricolore de Ziua Naţională a României, aşa cum a fost, de altfel, în fiecare an.

„Eu cred că şi în anii precedenţi, de fiecare dată de 1 decembrie, Sfântu Gheorghe a fost împodobit în mod extrem de corect cu steaguri roşu, galben şi albastre şi minimum acelaşi lucru se va întâmpla şi în acest an. Niciodată nu am stat să punem pe cântar, nu ştiu dacă se măsoară în metri sau în kilograme, steagurile pe 15 martie (de Ziua Maghiarimii – n.r.), respectiv pe 1 decembrie. Dar vă pot asigura că, pe 1 decembrie, Sfântu Gheorghe va fi împodobit, aşa cum a fost, de altfel, şi în anii precedenţi. Deci, toate acele minciuni care au apărut în presa centrală, că pe 1 Decembrie nu e niciun steag în Sfântu Gheorghe şi că pe 15 martie e plin de steaguri ungureşti sunt numai minciuni şi aberaţii”, a declarat Antal Árpád, în cadrul unei conferinţe de presă.

Publicitate

Acesta a apreciat că relaţia sa cu comunitatea românească din oraş este „foarte bună”, dar că sunt anumite persoane care „vor să otrăvească relaţiile dintre români şi maghiari”.

În luna martie a.c., Primăria Sfântu Gheorghe a decorat centrul oraşului şi principalele artere de circulaţie cu însemne în culorile roşu, alb şi verde, iar, la acea vreme, Prefectura Covasna a amendat municipalitatea cu suma de 5.000 de lei pentru că nu a dat curs somaţiei de a arbora alături şi drapelul României, aşa cum prevede legislaţia în vigoare.

În replică, conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a precizat că, în contextul pregătirilor pentru comemorarea a 170 de ani de la Revoluţia din 1848-1849, a decorat centrul oraşului cu panglici de culori naţionale ungureşti, Piaţa Libertăţii cu drapel naţional unguresc, iar câteva străzi cu cocarde roşu-alb-verde, subliniind că „niciunul dintre aceste simboluri nu este drapelul oficial al Ungariei, drapelul naţional unguresc nefiind acelaşi lucru cu drapelul Ungariei”.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio