Ştiri locale

Antal Árpád despre relaxarea măsurilor antipandemie: „Sper că suntem suficient de deştepţi ca să învăţăm din ce a fost în ultimii doi ani”

Populaţia ar trebui să respecte în continuare măsurile de protecţie anti-Covid chiar şi după ridicarea stării de alertă, este de părere primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, potrivit căruia întoarcerea la viaţa de dinaintea pandemiei nu ar trebui să însemne renunţarea la „obiceiurile bune” precum igiena şi protejarea apropiaţilor.

Acesta şi-a exprimat speranţa că cetăţenii au învăţat din experienţa ultimilor doi ani de pandemie, astfel încât să se poată proteja şi pe viitor.

Publicitate

Eu cred că noi acum ştim mult mai multe decât am ştiut acum doi ani. Cred că în doi ani ştiinţa şi medicina au arătat că avem mult mai multe informaţii despre acest virus, iar ultima mutaţie a fost una în defavoarea virusului şi în favoarea noastră, în sensul în care a fost foarte contagios dar mai puţin periculos. Întotdeauna am spus că cel mai important indicator pentru autorităţi este numărul de persoane internate la Terapie Intensivă. Dacă numărul celor de la Terapie Intensivă este în scădere, poţi să relaxezi măsurile, dacă este în creştere, atunci trebuie să aduci restricţii, pentru că altfel pui sistemul sanitar în situaţia în care să se blocheze şi pacienţii să nu poată să fie trataţi. Acum vedem foarte clar că numărul pacienţilor de la Terapie Intensivă este în scădere, dar evident, asta nu însemnă că trebuie să renunţăm la lucrurile bune pe care, poate, le-am învăţat în pandemie, deci tot ce ţine de igienă, de a avea grijă de noi şi de alţii, trebuie să rămână. Eu am învăţat de la bunici că omul deştept învaţă din greşelile altora, iar omul prost nu învaţă nici din greşelile proprii, dar sper că suntem suficient de deştepţi ca să învăţăm din ce a fost în ultimii doi ani”, a spus edilul într-o conferinţă de presă.

Potrivit INSP, judeţul Covasna a depăşit, joi, 19.000 de cazuri de Covid-19 de la debutul pandemiei, faţă de ultima raportare fiind înregistrate 20 de cazuri noi. Rata de incidență la nivelul județului a continuat să scadă, ajungând la 2,11 cazuri la mia de locuitori.

Conform datelor Prefecturii Covasna, la Sfântu Gheorghe numărul cazurilor active a coborât joi la 179 (faţă de 188 câte se înregistrau cu o zi în urmă), iar rata de incidenţă în municipiu a scăzut la 2,82 (faţă de 2,96 la precedenta raportare).

(Ioana Ardeleanu)

 

Publicitate
banner we radio