Ştiri locale

Antal Árpád despre nominalizarea lui Ráduly István pentru funcția de prefect: „Un nou început pentru relația dintre administrația locală și Prefectură”

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, care este și președintele UDMR Sfântu Gheorghe, a vorbit joi, într-o conferință de presă, despre propunerea pe care partidul din care face parte a făcut-o pentru funcția de prefect al județului Covasna.

Edilul a afirmat că numirea lui Ráduly István la conducerea Prefecturii va reprezenta un nou început în relația dintre această instituție și administrația publică locală, dar și o oportunitate ca Prefectura și primăriile din județ să fie „de aceeași parte a baricadei”.

Publicitate

„Consider că este un început nou pentru relația dintre administrația locală și Instituția Prefectului. În calitate de primar a avut ocazia să se întâlnească și cu profesionalismul, dar și cu reaua-credință care a venit din când în când dinspre Instituția Prefectului. Noi sperăm că va fi o colaborare corectă, în cadrul legii, al Constituției, și că va dispărea acel rol al Prefecturii pe care l-a enunțat la un moment dat fostul prefect Codrin Munteanu, că Prefectura trebuie să fie cea care trage frâna de mână în dezvoltarea județului și a localităților. Vrem să avem o Instituție a Prefectului care este interesată în dezvoltarea județului și a localităților, și sunt convins că va fi o colaborare corectă și cu cei doi subprefecți care au fost deja nominalizați de colegii din coaliția de guvernare”, a spus edilul.

Antal Árpád este de părere că mandatul de prefect reprezintă pentru Ráduly István o oportunitatea de a face pasul următor în cariera de om politic, iar experiența acumulată în timpul mandatelor de primar, inclusiv în relația cu Prefectura, îl va determina să aibă o abordare corectă față de autoritățile locale. 

„A făcut treabă bună în comuna Ozun și a ajuns în situația în care poate să facă încă un pas. Cred că a fi primar este cel mai excepțional lucru în cariera unui om politic, dar când ai 5-6 mandate, cum a avut dânsul, vine acel moment când simți că nu poți termina niciodată totul într-o localitate. Poți doar să îți întrerupi activitatea, și acum asta a fost o oportunitate prin care să lucreze în continuare în administrație, iar pentru noi este o oportunitate să vină un prefect, să spunem, de cealaltă parte a baricadei, pentru că de foarte multe ori Prefectura și primăriile se aflau de părți diferite ale baricadei. Deci vine un om care cunoaște și problemele administrației locale, și va avea cu siguranță o abordare mult mai corectă față de autorități decât au avut unii sau alții. Cred că va fi o echipă tânără, energică, și sper că vom lucra foarte bine”, a mai spus președintele UDMR Sfântu Gheorghe.

Întrebat despre motivele care au dus la amânarea desemnării unui candidat pentru această funcție, în condițiile în care atât PNL cât și USR Covasna au anunțat încă de săptămâna trecută nominalizările pentru subprefecți (detalii AICI), Antal Árpád a declarat că formațiunea din care face parte a avut de analizat 12 propuneri.

Potrivit acestuia, miercuri seara, forul statuar al UDMR Covasna a decis nominalizarea lui Ráduly István, CV-ul acestuia fiind transmis și viceprim-ministrului Kelemen Hunor, și cel mai probabil noul prefect va fi numit oficial în funcție în zilele sau săptămânile următoare. 

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio