Meteo, Ştiri locale

ANM a emis primul cod portocaliu de caniculă din acest an. Cod galben în judeţul Covasna!

Meteorologii anunță că în următoarele zile va fi caniculă, temperaturile urmând să atingă 38 de grade Celsius. Ei au emis, marți, avertizări cod galben și cod portocaliu pentru toată țara.

Prima avertizare Cod galben intră în vigoare marți și vizează caniculă și disconfort termic ridicat. Astfel, marți, în Câmpia și Dealurile de Vest, temperaturile maxime vor fi de 35…36 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar disconfortul termic va fi ridicat. Valul de căldură se va extinde în următoarele zile în întreaga țară.

Publicitate

Astfel, de miercuri până vineri va fi în vigoare un cod galben de căldură și disconfort termic ridicat. 

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 33 și 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Meteorologii au emis și un cod portocaliu pentru vestul, nord-vestul și local centrul țării.

Astfel, miercuri (29 iunie), joi (30 iunie) și vineri (01 iulie), valul de căldură va fi persistent în vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, iar temperaturile se vor apropia de valorile maxime extreme ale perioadei. Se vor înregistra frecvent valori de 37…38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Publicitate
Publicitate
banner we radio