Ştiri

Anglia intră în carantină națională strictă, cel puțin până la mijlocul lunii februarie. Premierul Boris Johnson a avertizat că spitalele sunt la presiune maximă

Premierul Boris Johnson și-a început discursul afirmând că „este atât frustrantă, cât și alarmantă viteza cu care se răspândește noua variantă a coronavirusului”. Johnson a spus că având în vedere aceste aspecte se impune o nouă carantină la nivel național. Circulația persoanelor va fi limitată strict, acestea putând părăsi locuința pentru un număr limitat de motive. Măsura intră în vigoare la miezul nopții.

Școlile primare, dar și învățământul secundar vor trece în sistem online. „Problema nu este că școlile sunt nesigure pentru copii, este foarte puțin probabil ca copiii să fie grav afectați chiar de noua variantă de Covid. Școlile ar putea acționa ca vectori de transmitere, provocând răspândirea virusului între familii”, a completat premierul. Cel mai probabil și examenele vor fi amânate, potrivit lui Johnson.

Publicitate

Magazinele neesențiale și saloanele de înfrumusețare vor fi închise, iar restaurantele vor funcționa doar în sistem de take-away. Sporturile de echipă în aer liber nu vor fi permise, dar Premier League va putea continua.

Pe 4 ianuarie, 26.626 de pacienți cu Covid-19 erau spitalizați în Anglia, în creștere cu 30% față de o săptămână mai devreme.

În primăvara trecută, Anglia a intrat cu întârziere față de alte țări europene într-o carantină similară cu cea anunțată acum, dar din toamnă a preferat introducerea unui sistem de restricții locale.

Publicitate
banner we radio