Ştiri locale

Angajaţii Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe vor primi indemnizaţia de hrană restantă

Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe vor primi indemnizaţia de hrană restantă, a declarat marţi preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor.

Potrivit acestuia, din cauza problemelor de finanţare a sistemului sanitar, angajaţii instituţiei nu au beneficiat în acest an de indemnizaţia lunară de hrană.

„Pentru anul ăsta nu s-a dat indemnizaţia de hrană pentru angajaţi. Aş vrea să asigur angajaţii noştri, pentru că foarte mulţi m-au contactat şi pe mine, că am discutat cu domnul manager al spitalului, András Nagy Róbert, şi am căzut de acord că până la sfârşitul anului o să rectificăm şi o să găsim soluţii ca să fie plătită şi această indemnizaţie”, a declarat Tamás Sándor, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a mai adăugat că, recent, Consiliul Judeţean Covasna a alocat un milion de lei pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare a Spitalului Judeţean, care a acumulat restanţe de peste 90 de zile către diverşi furnizori.

„Spitalul Judeţean de Urgenţă a ajuns în această situaţie din cauza inexistenţei unui contract, pe nivel naţional, cu Casa de Asigurări, care ar prevedea şi finanţarea cheltuielilor provenite din majorări de salariu pe anul 2019. Pe nivel naţional pentru 2017 şi 2018 a fost prevăzută pe plan legislativ această sumă din partea CAS către spitale, dar pentru anul 2019 nu este prevăzut. E o problemă la nivel naţional, iar azi am citit declaraţia doamnei ministru Pintea că trebuie regândit sistemul de finanţare a spitalelor din ţară. Şi noi tot asta sugerăm. Suntem gazde mai bune, precum s-a văzut în ultimii nouă ani de zile de când am preluat Spitalul Judeţean, suntem gazde mai bune şi ale banilor publici şi, efectiv, ale spitalului, decât atunci când a fost la ministerul de resort, dar trebuie găsită la nivel naţional posibilitatea de a finanţa prin CAS în continuare, în totalitate, cazurile rezolvate. De câte ori va fi nevoie noi vom ajuta spitalul, dar rezolvarea este şi cade în sarcina Guvernului. Sistemul de sănătate este prioritate zero pentru noi, nu putem şi nici nu o să-l lăsăm neacoperit, dar problema trebuie rezolvată pe plan guvernamental”, a mai spus Tamás Sándor.

(Agerpres)

banner we radio