Ştiri locale

Angajații și beneficiarii Adăpostului de noapte din Sfântu Gheorghe au fost vaccinați anti-Covid

Beneficiarii și angajații Adăpostului de noapte din cartierul Ciucului, administrat de Serviciul de Ajutor Maltez, au primit marți seară prima doză de vaccin anti-Covid19, fiind incluși în etapa a II-a a campaniei naționale de imunizare.

O echipă mobilă formată din 3 asistenți și un medic s-a prezentat la sediul Adăpostului, iar în total au fost vaccinate cu prima doză 30 de persoane, majoritatea beneficiari.

Publicitate

„Ieri seară au fost vaccinați anti-Covid beneficiarii și angajații din Adăpost, în total 30 de persoane. Nu au fost imunizați toți beneficiarii pentru că nu toți au intrat, deci cam 4-5 persoane au rămas nevaccinate (…) Am discutat cu Direcția de Sănătate Publică, ne-au programat și a venit o echipă mobilă”, ne-a spus administratorul Adăpostului, Székely Róbert.

În luna noiembrie, Adăpostul a înregistrat primul și, deocamdată, singurul caz de coronavirus de la începutul pandemiei, după ce unul dintre beneficiari a fost testat pozitiv.

Atunci, toți cei trei angajați și 21 de beneficiari aflați la momentul respectiv în interior au fost  carantinați pentru două săptămâni.  

„Am avut un singur caz de coronavirus, atunci am închis, deci a fost carantină, toată lumea a stat înăuntru și nimeni n-a mai ieșit din Adăpost timp de două săptămâni, nici angajații. După aceea nu am mai avut probleme cu infectările (…) Noi avem posibilitatea să le dăm măști de protecție tuturor beneficiarilor, printr-un proiect am reușit să cumpărăm mai multe măști și mănuși, așa că putem să le oferim zilnic celor care nu au”, ne-a mai spus Székely Róbert.  

Program de iarnă pentru persoanele fără adăpost

Odată cu venirea frigului, Adăpostul din cartierul Ciucului a trecut la programul de iarnă. Orice persoană care a împlinit vârsta de 18 ani și poate prezenta un document care atestă că este din municipiul Sfântu Gheorghe, poate beneficia de serviciile centrului.

Intrarea se face zilnic, la orele 18:00 și 20:00, iar dimineața, după ce primesc micul dejun, beneficiarii trebuie să iasă din centru pentru ca personalul să poată face dezinfecția.

„Fiind frig, ținem deschis și de dimineață, asta înseamnă că de la ora 08:00 beneficiarii trebuie să iasă din Adăpost, colegele fac dezinfecție, iar de la 09:30 se poate intra iar până la 14:30 când se face încă o dezinfecție până la ora 16:00, iar la ora 18:00 se poate intra din nou. De anul trecut, din martie, le oferim și cina nu doar micul dejun. Când a fost închis, când am avut carantină le-am oferit și prânzul. Prânzul și cina le oferim noi din sursele noastre, sponsorizări, proiecte și așa mai departe, iar când a fost carantinat Adăpostul ne-a sprijinit Primăria”, ne-a explicat Székely Róbert.   

În prezent, Adăpostul de noapte administrat de Serviciul de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe găzduiește 24 de beneficiari.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio