Ştiri

Angajați CFR responsabili de siguranța feroviară, prinși beți la serviciu. Printre ei, și o femeie impiegat

Poliţiştii de la transporturi, în colaborare cu Autoritatea de Siguranţă Feroviară de la nivelul Autorităţii Feroviare Române, au verificat cu etilotestul, aproape 1.000 de persoane cu atribuţii în siguranţa circulaţiei, deschizând dosare penale în cazul mai multor angajaţi aflaţi la serviciu sub influenţa alcoolului, anunţă IGPR, care prezintă patru cazuri în care doi electromecanici, un şef de echipă de întreţinere şi o femeie impiegat au fost depistaţi sub influenţa alcoolului, fiindu-le deschise dosare penale.

„În perioada 6 iunie – 30 septembrie 2023, poliţiştii de la transporturi au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă şi securitate pe infrastructura naţională de căi ferate, în colaborare cu Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română de la nivelul Autorităţii Feroviare Române. Obiectivele acţiunilor au fost prevenirea producerii de evenimente/accidente feroviare, prevenirea riscurilor profesionale, protecţia sănătăţii şi securităţii lucrătorilor, eliminarea factorilor de risc şi accidentare, verificarea respectării serviciului continuu maxim admis pe locomotivă şi prevenirea şi combaterea consumului de alcool şi substanţe interzise, în timpul serviciului, la bordul locomotivelor/automotoarelor, în trenuri, staţii de căi ferate, depouri de locomotive, revizii de vagoane şi halte de mişcare/călători. Au acţionat poliţişti de la transporturi, lucrători de la A.S.F.R., sprijiniţi de angajaţi feroviari, care au executat 495 de controale, au legitimat 949 de persoane cu atribuţii în siguranţa circulaţiei şi au efectuat verificări în 232 de unităţi de cale ferată şi 145 de trenuri”, conform IGPR, preluat de News.ro.

Publicitate

Aproape 1.000 de angajați CFR au fost verificați cu etilotestul

În cadrul activităţilor preventive, au fost verificate cu etilotestul/alcoolscopul 949 de persoane cu atribuţii în siguranţa circulaţiei, de către reprezentanţii A.S.F.R. şi au fost verificaţi 180 de mecanici de locomotivă, în ceea ce priveşte depăşirea serviciului maxim admis pe locomotive.

Pe durata acţiunii, poliţiştii au constatat 10 infracţiuni, fiind cercetate 10 persoane depistate în flagrant delict. Alte 8 persoane au fost duse la spital, în vederea prelevării probelor biologice de sânge.

Poliţiştii oferă şi exemple de angajaţi găsiţi sub influenţa alcoolului. La data de 28 iunie 2023, ora 11.00, poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Braşov, în cooperare cu inspectorii de stat I.S.F. Braşov, au depistat un angajat în funcţia de electromecanic, care avea 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză fiind întocmit dosar penal.

De asemenea, la data de 22 iunie 2023, poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Galaţi, în cooperare cu un inspector de stat I.S.F. Galaţi, în urma unui control inopinat şi testării cu aparatul alcooltest a unui şef de echipă de întreţinere, a rezultat faptul că acesta a consumat băuturi alcoolice. Şi în acest caz a fost întocmit dosar penal.

La data de 22 august 2023, poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Brăila – Postul de Poliţie Transporturi Feroviare Brăila, în cooperare cu un inspector I.S.F. Galaţi, au procedat la testarea cu aparatul alcooltest a unui electromecanic, care se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

„În urma testării cu aparatul alcooltest, s-a constatat faptul că electromecanicul a consumat băuturi alcoolice, motiv pentru care s-a procedat la conducerea acestuia la sediul poliţiei, apoi la o unitate spitalicească, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal”, informează IGPR.

La data de 3 septembrie 2023, poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Galaţi – Postul de Poliţie Transporturi Feroviare Bărboşi au fost sesizaţi că o femeie, având funcţia de impiegat dispozitor în cadrul acestei staţii, s-a prezentat la intrarea în tura de serviciu sub influenţa băuturilor alcoolice.

„În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat faptul că a consumat băuturi alcoolice, motiv pentru care s-a procedat la conducerea acesteia la o unitate spitalicească din Galaţi, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabiliri alcoolemiei. În cauză, s-a întocmit dosar penal”, precizează IGPR.

Publicitate
Publicitate
banner we radio