Ştiri locale

Anchetatorii vor cere testarea câinilor care au atacat un copil la Sfântu Gheorghe. Între timp, animalele au fost plasate într-un adăpost

Câinii care săptămâna trecută l-ar fi atacat pe Áron, băieţelul de 10 ani ani din Sfântu Gheroghe, în timp ce acesta se întorcea acasă de la şcoală, au fost ridicaţi de anchetatori şi transportaţi la un adăpost. Procurorii vor să afle dacă animalele, care aparţin medicului veterinar plasat sâmbătă în arest la domiciliu, au reuşit să scape din curtea casei şi l-au sfâşiat pe copil.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheroghe, procurorul Ionel Pădurariu, a precizat pentru We Radio că, cel mai probabil, se va dispune testarea animalelor, urmând ca probele biologice recoltate să stabilească dacă cei 8 câini au comis atacul de marţi.

Publicitate

„Pot confirma că animalele în cauză au fost ridicate de la proprietar şi plasate într-un adăpost pentru continuarea cercetărilor. Cu siguranţă vor fi testate, nu pot comunica exact în ce vor consta testele dar acesta este şi unul dintre motivele pentru care au fost ridicate, pentru continuarea cercetărilor. Presupun că se vor recolta probe bioloigice de la aceste animale, aşa cum se întâmplă şi în cazul oamenilor. Mai departe, se vor lua măsurile legale pentru aflarea adevărului în această cauză”, ne-a declarat reprezentantul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheroghe.

Întrebat dacă există posibilitatea ca la finalul anchetei, în cazul în care se va stabili că animalele au comis atacul, acestea să fie eutanasiate, procurorul a declarat că „deocamdată este prematur să spunem dacă se poate vorbi de măsura eutanasierii în acest caz”.

Reamintim că proprietarul animalelor a declarat iniţial că cei 8 câini pe care îi are nu aveau cum să scape din curte și a negat faptul că animalele sale l-ar fi rănit pe copil. În ziua atacului, acesta l-a luat pe copil în casă și i-a făcut duș cu apă caldă, i-a spălat rănile, l-a învelit într-o pătură și i-a pregătit un ceai, după ce l-a găsit plin de sânge în vecinătatea proprietății sale.

Procurorul Ionel Pădurariu a mai precizat că în ceea ce priveşte decizia de sâmbătă a judecătorului de drepturi şi libertăţi, de a-l plasa pe proprietarul animalelor în arest la domiciliu pentru 30 de zile, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a formulat contestaţie solicitând luarea măsurii arestului preventiv faţă de inculpat.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio