Ştiri

ANAF spune că dacă nu primești bon fiscal la coafor sau frizerie poți cere să fii tuns gratis

Frizerii și coafezele sunt luați în vizor de ANAF. Fiscul încearcă să convingă persoanele fizice care prestează activități în saloane să își declare veniturile realizate în urma activităților de înfrumusețare. ANAF îi încurajează practic pe clienţi să ceară bon fiscal atunci când merg să se tundă sau să se epileze.

„Dacă operatorul economic refuză, ai dreptul la serviciul respectiv gratuit”, spun cei de la Fisc.  Potrivit INS serviciile de cosmetică și înfrumusețare erau în februarie, în medie, cu 14% mai scumpe decât în urmă cu un an.

Un tuns și coafat poate să coste de la câțiva zeci de la lei la câteva sute de lei în saloanele din Capitală sau marile orașe. Așa că nu e de mirare că Fiscul vrea aceste venituri declarate și impozitate. 

Practic este o încercare a celor de la administrația fiscală de a crește încasările din zona de servicii de îngrijire și cosmetică, unde evaziunea este mare. Tot în acest scop Fiscul îi încurajează și pe cei care obțin venituri oferind astfel de servicii să-și declare veniturile. Aceștia au obligația de a depune declarația unică. Termenul limită este 27 mai.

Publicitate
banner we radio