Ştiri

Amenzi uriașe pentru facturile întârziate la energie. ANRE a sancționat șase mari furnizori

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a amendat șase furnizori principali din Români pentru că au emis cu întârziere facturile de energie electrică, în urma unui amplu control. Verificările au fost demarate ca urmare a unui număr mare de sesizări din partea consumatorilor. Cea mai mare amendă a fost aplicată societăţii Electrica Furnizare – 120.000 de lei.

“Aşa cum am anunţat public, ca urmare a numeroaselor sesizări privind neemiterea facturilor de energie electrică, am demarat acţiuni de control la principalii furnizori de energie electrică. Acţiunile de control au avut ca tematică verificarea modului în care, în perioada 01.04.2022 – 30.09.2022, furnizorii şi-au respectat obligaţia de a emite facturi conform perioadei de facturare convenite cu clienţii finali.

Publicitate

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că furnizorii controlaţi nu şi-au respectat obligaţiile legale, respectiv au emis cu întârziere sau nu au emis facturi de energie electrică după fiecare perioadă de facturare, aceştia fiind sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 380.000 lei”, informează ANRE.

Amenzile s-au aplicat astfel:

  • ELECTRICA FURNIZARE 120.000 lei
  • HIDROELECTRICA 70.000 lei
  • CEZ VÂNZARE 60.000 lei
  • ON ENERGIE ROMÂNIA 50.000 lei
  • ENEL ENERGIE 50.000 lei
  • ENEL ENERGIE MUNTENIA 30.000 lei.
Publicitate
Publicitate
banner we radio