Ştiri locale

Amenzi de 85.000 de lei aplicate de Garda de Mediu Covasna în urma controalelor la stațiile GPL din județ

Comisarii Gărzii de Mediu Covasna au aplicat 4 amenzi în valoare totală de 85.000 de lei și un avertisment, în urma controalelor derulate la operatorii și stațiile de distribuție a carburanților din județ. Acțiunile de control au fost dispuse la nivel național în urma exploziilor produse în data de 26 august la o stație GPL din Crevedia, județul Dâmbovița, care funcționa ilegal. În urma tragediei, 58 de persoane au fost rănite și au ajuns la spital, 5 dintre acestea pierzându-și viața.

Reprezentanții Gărzii de Mediu Covasna au transmis că până în prezent au fost verificați 29 agenți economici care își desfășoară activitatea pe raza județului Covasna, iar pe lângă amenzile aplicate, în urma neregulilor, în cazul a două societăți s-a dispus suspendarea activității de comerț cu amănuntul a carburanților pentru autovehicule.

Publicitate

„Ca urmare a controlului dispus de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu, precum și a Ordinului emis de Instituția Prefectului Covasna, comisarii Gărzii de Mediu Covasna au demarat o acțiune de inspecție și control la operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat (GPL). Până în prezent au fost verificați 29 agenți economici care iși desfășoară activitatea pe raza județului Covasna. Pentru neconformitățile constatate s-au aplicat un număr de 5 sancțiuni contravenționale principale, din care un avertisment și 4 amenzi în valoare de 85.000 lei. Totodată, a fost suspendată activitatea de comerț cu amănuntul a carburanților pentru autovehicule la două societăți (lipsă autorizație de mediu). Pentru remedierea deficiențelor constatate s-au impus măsuri conform competențelor legale cu termene de realizare”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Covasna, care au mai precizat că aceste controale se vor derula și în perioada imediat următoare.

Controale la stațiile de carburanți din județ efectuează și reprezentanții ISU Covasna, care au aplicat până în prezent amenzi în cuantum de aproape 70.000 de lei, dar și ITM Covasna,  ISCIR, CNCIR, IPJ, ARR, ISCTR și ANAF.

La începutul săptămânii, patronii staţiei GPL de la Crevedia, care se află în arest pentru 30 de zile, au fost duşi în faţa anchetatorilor. Ionuţ Doldurea, fiul primarului PSD din Caracal, şi asociatul lui, Cosmin Stîngă, au ajuns luni în biroul poliţiştilor de la Investigarea Criminalităţii Economice. În acelaşi timp, mai mulţi pompieri au fost audiaţi de procurorii militari, care vor să afle de ce au fost răniţi 26 de militari în timpul intervenţiei.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio