Ştiri locale

Amenzi de 6.000 de lei în urma controalelor OPC Covasna în trenurile de pe rutele Brașov-Brețcu și Brașov-Întorsura Buzăului

Protecția Consumatorilor Covasna a amendat operatorul privat de transport feroviar SC Regio Călători Brașov, în urma unor controale derulate recent în trenurile care circulă pe rutele Brașov – Brețcu și Brașov – Întorsura Buzăului.

Într-o postare pe Facebook însoțită de mai multe imagini, conducerea OPC Covasna a transmis că în timpul verificărilor au fost descoperite, printre altele, vagoane neigienizate, iar grupurile sanitare nu aveau apă, hârtie igienică, prosoape de hârtie sau săpun.

„SC Regio Călători SRL Brașov a fost sancționată contravențional cu amenda în sumă de 6.000 lei în urma verificărilor făcute în trenurile de călători pe rutele Brașov – Brețcu și Brașov – Întorsura Buzăului, pentru: vagoane neigienizate, lipsă apă la grupurile sanitare, lipsă hârtie igienică, prosop hârtie și săpun la grupurile sanitare, lipsă sticlă protecție la corpurile de iluminat”, a transmis conducerea OPC Covasna.

Amintim că zilele și firma brașoveană care administrează Gara CFR Brețcu a fost amendată de OPC Covasna cu suma de 3.000 de lei, fiind sesizat și Inspectoratul Teritorial de Muncă și Direcția de Sănătate Publică Covasna, în urma unui control în timpul căruia s-au constatat lipsa grupului sanitar și a apei potabile pentru călători, mucegai și spații insalubre. Mai mult, sala de așteptare era utilizată pe post de magazie.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio