Ştiri locale

Ambasadoarea Franţei în România va fi prezentă joi la inaugurarea mallului din Sfântu Gheorghe

Ambasadoarea Franţei în România, Laurence Auer, se va afla, joi şi vineri, la Sfântu Gheorghe, Sinaia şi Braşov, pe agendă fiind incluse mai multe evenimente şi întâlniri cu autorităţile locale.

Potrivit unui comunicat de presă, diplomatul va participa, joi, la inaugurarea primului mall din Sfântu Gheorghe, având, de asemenea, şi o întâlnire cu primarul Antal Arpad.

Publicitate

Sepsi Value Centre își deschide porțile începând cu 18 martie cu o ofertă generoasă de spații comerciale. Detalii AICI

În cadrul vizitei la Braşov, pentru a celebra francofonia alături de tineri, ambasadoarea Laurence Auer va vizita trei licee care au primit distincţia „LabelFrancEducation”, marcă a calităţii învăţământului bilingv de limba franceză – şi anume Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”, Colegiul Naţional „Unirea” şi Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă”.

Programul vizitei mai include participarea la conferinţa „Francofonia la Braşov – un paşaport pentru viitor”, care va avea loc în Aula Magna a Universităţii Transilvania. Această conferinţă, care va marca aniversarea a 30 de ani de la înfiinţarea Alianţei Franceze din Braşov, unul dintre primii şi cei mai relevanţi actori ai francofoniei din judeţ, va aborda diferite teme, de la formarea profesională la impactul francofoniei la nivel economic.

De asemenea, tot la Braşov, ambasadoarea Franţei va vizita şi uzina Hutchinson, specializată în producţia de componente din cauciuc.

Pe agendă mai figurează o serie de întâlniri instituţionale cu prefectul judeţului Braşov, Mihai-Cătălin Văsii, cu preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Veştea, şi cu primarul Allen Coliban.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio