Ştiri locale, Video

Alphaville, Irina Rimes şi Compact-B vor concerta la Zilele Sfântu Gheorghe

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe au anunţat luni primele detalii despre evenimentul din acest an. Având un buget redus cu 20% faţă de anul trecut, din cauza modificărilor aduse Codului Fiscal, Zilele oraşului vor avea loc între 21-29 aprilie 2018.

La fel ca în anii trecuţi, sărbătoarea va fi împărţită în două: săptămâna culturală, în primele 6 zile, urmată de Festivalul din weekendul 27-29 aprilie.

Publicitate

Noutatea ediţiei din acest an este mutarea Scenei Comunităţii din Piaţa Sfântul Gheorghe în curtea Liceului de Artă „Plugor Sándor”.

Organizatorii au anunţat luni şi programul final al Scenei Principale, care va fi amplasată la fel ca anul trecut în faţa Consiliului Judeţean.

Formaţia germană Alphaville, tânăra Irina Rimes şi legendara trupă rock Compact-B se numără printre artiştii care vor concerta la ediţia din acest an a Zilelor oraşului.

De asemenea, focul de artificii care va încheia Zilele Sfântu Gheorghe va avea loc la ora 22:15, încercându-se astfel aducerea acestuia la o oră cât mai accesibilă pentru locuitorii oraşului.

Programul complet al Scenei Principale îl puteţi vedea în înregistrarea de mai jos:

 

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat că bugetul evenimentului, aflat la a 27-a ediţie, a fost redus cu aproape 20% faţă de anul trecut, din cauza diminuării bugetului local pe fondul modificărilor aduse Codului fiscal, ceea ce înseamnă că în programul din acest an vor fi mai puţine acţiuni şi mai puţini invitaţi.

„Încercăm să construim programul în aşa fel încât să nu facem rabat de la calitate, vor fi mai puţine evenimente, dar calitatea va fi, sper, cel puţin la nivelul anilor precedenţi. Am redus numărul evenimentelor şi al invitaţilor pentru că avem un buget mai mic, dar şi pentru că au fost cetăţeni care au spus că sunt prea multe şi nu pot ajunge la toate”, a spus primarul Antal Árpád.

Zilele Sfântu Gheorghe vor începe, ca şi în anii precedenţi, cu „Săptămâna culturală” şi se vor încheia cu un joc de artificii.

Vor fi amplasate patru scene

Purtătorul de cuvânt al evenimentului, Erdely András, a precizat că şi în acest an vor fi amenajate patru scene, respectiv scena principală din Piaţa centrală, cea din incinta grădinii Muzeului Naţional Secuiesc, din curtea interioară a Primăriei şi scena „Comunităţii”, care va fi mutată în curtea Liceului de Artă „Plugor Sándor”, lângă Casa de cultură municipală. De asemenea, vor fi organizate tradiţionalele târguri meşteşugăreşti şi spaţii de alimentaţie publică.

Deschiderea Zilelor Sfântu Gheorghe va fi marcată de concertul „Carmina Burana” de Carl Orff, o „superproducţie” la care îşi vor da concursul solişti de la Opera Naţională din Bucureşti, Filarmonica de Stat din Târgu Mureş, precum şi mai multe coruri din Sfântu Gheorghe.

Pentru acest concert, ce va avea loc pe 21 aprilie la Biserica catolică Krisztus Kiraly din municipiu, vor fi puse în vânzare 500 de bilete, începând cu data de 1 martie, la preţul de 40 de lei. O sută de bilete, destinate pensionarilor, vor avea reducere de 20%.

Coordonatoarea programului, Knop Ildikó, a precizat că trupa Compact-B va concerta pe 27 aprilie pe scena principală din Sfântu Gheorghe, a doua zi va concerta solista Irina Rimes, iar ultima seară, cea de duminică, se va încheia cu concertul formaţiei germane Alphaville.

Organizatorii au precizat că din bugetul local vor fi alocaţi 800.000 de lei pentru ediţia din acest an a Zilelor Municipiului, la care se vor adăuga diverse sponsorizări.

Printre artiştii şi formaţiile care au concertat în anii precedenţi la Zilele Sfântu Gheorghe s-au numărat Nazareth, Carla’s Dreams, Andra, Bonnie Tyler, Boney M, Bad Boys Blue, Smokie, Taxi, Connect-R, Voltaj, Vama Veche, Smiley, Neoton Familia, Rednex, Ştefan Bănică jr., 3 Sud-Est, Bere Gratis, trupa britanică de hard rock Uriah Heep, Havasi Balazs, cel mai rapid pianist din lume, şi legendara trupă Smokie.

(Agerpres)

 

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio