Ştiri

Alexandru Rafila, către medicii de familie: „Dacă testăm în cabinete măcar 10 persoane pe zi, ar fi un mare câștig. Acum se fac, în medie, 2 teste pe zi”

Ministrul Sănătății face un apel către medicii de familie pentru ca aceștia să se implice mai mult în campania de diagnosticare și evaluare a pacienților infectați sau suspecți de COVID-19.

„Fac apel la medicii de familie, la organizațiile profesionale ale medicilor de familie, la colegiul medicilor din România să înțeleagă importanța”, a spus ministrul Sănătății.

Publicitate

Alexandru Rafila a declarat luni, 31 ianuarie 2022, că au fost încheiate 3800 de contracte cu medicii de familie.

Dacă ajungem ca fiecare cabinet să testeze măcar 10 persoane pe zi, ar fi un foarte mare câștig”, a spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: Suma alocată medicinei de familie va crește în 2022 cu 22%

„Acum se fac, în medie, în cabinetele medicilor de familie, 2 teste pe zi. I-am ajutat, așa cum am promis, împreună cu conducerea Casa Națională de Pensii – suma alocată medicinei de familie va crește în acest an fără precedent cu 22%. Așteptăm ca și dânșii să partciipe la acest efort pe care personalul medical îl face”, a adăugat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a mai spus că centrele ambulatorii de evaluare COVID-19 vor funcționa mult mai bine dacă se implică și medicii de familie în testarea persoanelor suspecte.

 

Publicitate
banner we radio