Ştiri

VIDEO. Alertă la graniţa României. Două maşini cu imigranţi au spart barajul de la frontieră

Un poliţist de frontieră din Moraviţa a fost rănit de maşina unui traficant de migranţi care a refuzat să oprească la semnale. Pentru oprirea traficantului de migranţi, poliţiştii au tras focuri de armă, rănind două persoane de origine afro-asiatică.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în noaptea de duminică spre luni, la nivelul ITPF Timişoara a avut loc o acţiune privind combaterea traficului de migranţi în zona de frontieră Moraviţa-Denta, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au organizat un filtru pe E 70, la ieşirea din localitatea Denta.

Publicitate

Poliţiştii de frontieră din filtru au făcut semnalele regulamentare pentru oprirea a două autoturisme despre care existau suspiciuni că transportau migranţi din zona de frontieră către municipiul Timişoara. Şoferii acestor autoturisme nu au oprit la semnalele poliţiştilor şi au trecut în viteză prin baraj, punând în pericol integritatea acestora, rănind uşor un poliţist şi avariind mai multe autoturisme ale instituţiei.

Pentru a reuşi imobilizarea autoturismelor şi a şoferilor acestora, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, iniţial prin tragerea în plan vertical a două focuri de armă, apoi au ţintit pneurile autoturismelor în cauză, reuşind să oprească una din maşini.

În acelaşi timp, prin ricoşeu, au fost rănite două persoane, pasageri ai autoturismelor ai căror şoferi nu au oprit la control.

Cele două persoane, de origine afro-asiatică, au fost transportate de urgenţă la spital, pentru a li se oferi îngrijiri medicale.

În urma acţiunii poliţiştilor de frontieră au fost reţinuţi 12 cetăţeni afroasiatici şi un cetăţean sârb, şoferul uneia dintre maşini.

Persoanele în cauză au fost duse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări, totodată fiind extinse verificările şi întărit dispozitivul de supraveghere pentru depistarea tuturor persoanelor implicate.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările faţă de cetăţeanul sârb, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, iar faţă de cetăţenii afroasiatici sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Publicitate
Publicitate
banner we radio