Ştiri locale

Alergare în memoria eroilor Revoluției de la 1848, organizată de Fitness Tribe Sfântu Gheorghe: „Sportul unește oamenii și ne-am dori ca toată lumea să participe, indiferent de etnie”

Alergătorii amatori ai Asociației Fitness Tribe vor organiza, la începutul săptămânii viitoare, o alergare comemorativă, pentru a aduce un omagiu eroilor Revoluției de la 1848. Evenimentul, organizat în parteneriat cu Primăria Sfântu Gheorghe și Casa de Cultură „Kónya Ádám”, va avea loc marți, 14 martie, de la ora 17:00, cu pornire din fața Școlii Gimnaziale „Ady Endre” (în zona Gării).

Președintele Asociației Fitness Tribe, Lászlóffy Lóránd, ne-a declarat că mesajul pe care organizatorii doresc să îl transmită cu ocazia acestui eveniment este că sportul unește oamenii, indiferent de etnia pe care aceștia o au, astfel că oricine este așteptat să participe.

Publicitate

Alergătorii vor parcurge o distanță de 8,5 kilometri pe străzile din municipiu și vor avea 9 puncte de oprire, în dreptul plăcilor și monumentelor ridicate în memoria eroilor care au pierit în urmă cu 175 de ani.

„Vom parcurge 8,5 kilometri și vom atinge 9 puncte din oraș unde sunt plăci comemorative sau statui care amintesc sau au legătură cu Revoluția din `48. Poate veni oricine, estimăm că vom fi cel puțin 30-40 de personae. Va fi o alergare cu tempo încet, și vom avea și opriri destul de dese, într-un punct va fi un preot care va ține un discurs. Este prima data când organizăm această alergare, în parteneriat cu Primăria Sfântu Gheorghe și Casa de Cultură Kónya Ádám. Mesajul pe care dorim să îl transmitem este că sportul unește oamenii, și ar fi bine dacă așa ar fi și din partea prietenilor noștri români. Ne-am dori ca sportul să fie ceva ce unește, scopul nostru este ca indiferent de etnie, toată lumea să participle”, ne-a declarant Lászlóffy Lóránd.

La finalul turei, participanții se vor opri la Monumental Eroilor Revoluției din Parcul Elisabeta, unde va fi depusă va fi depusă o coroană de flori.

(Ioana Ardeleanu)   

Publicitate
banner we radio