Ştiri locale

Alegeri Locale: Judeţul Covasna, pe ultimul loc în ţară privind prezenţa la vot la ora 12

În judeţul Covasna, aproape 182.000 de persoane înscrise în Registrul electoral sunt așteptate duminică să își exprime votul pentru a-şi alege primarii, consilierii locali şi judeţeni şi preşedinţii de consilii judeţene, procesul de votare urmând să se desfăşoare în condiţii foarte stricte, impuse ca urmare a pandemiei de COVID-19.

Conform datelor oficiale în timp real comunicate de Biroul Electoral Central, până la ora 12 în judeţul Covasna s-a înregistrat cea mai mică prezenţă la vot: 11,69% dintre alegătorii înscrişi pe liste, adică un total de peste 21.200 de votanţi covăsneni.

Prezenţă slabă s-a mai înregistrat şi în judeţele Harghita, Iaşi sau Vaslui, dar şi în Municipiul Bucureşti, toate sub 13% prezenţă.

La polul opus, cea mai mare prezenţă la ora 12 s-a înregistrat în judeţele Teleorman, Olt şi Giurgiu, cu peste 20%.

În sălile de vot au acces cel mult cinci alegători în același timp, care trebuie să se dezinfecteze pe mâini și să poarte mască de protecție. În plus, se recomandă ca fiecare persoană să semneze lista de prezență cu pixul personal.

În judeţul Covasna au fost amenajate 214 secţii de votare, dintre care 50 la Sfântu Gheorghe și 14 în municipiul Târgu Secuiesc.

Publicitate