Ştiri locale

#Alegeri. Horia Grama (PSD Covasna): Prin atitudine, UDMR s-a făcut indezirabilă la guvernare

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a declarat că UDMR „s-a făcut singură indezirabilă la guvernare”, prin atitudinea şi mesajele avute de-a lungul timpului, dar în mod special în timpul recentei campanii electorale.

„Având în vedere poziţiile pe care le-au avut în campanie, eu consider că UDMR s-a pus într-o poziţie în care este foarte greu de acceptat la guvernare. E punctul meu de vedere, nu al partidului, pe care îl susţin şi la Bucureşti. (…) Părerea mea e că UDMR a avut nişte ieşiri chiar extremiste, le-aş putea spune, şi ofensatoare la adresa românilor. Am spus şi înainte de campania electorală că depinde de UDMR cum se poziţionează pentru a fi acceptată la guvernare şi părerea mea e că, la modul în care s-au poziţionat faţă de Ziua Naţională şi inclusiv mesajele şi panourile electorale pe care le-au pus, UDMR e cam indezirabilă în momentul de faţă la guvernare”, a spus Horia Grama.

El a mai afirmat că victoria înregistrată la alegerile parlamentare de duminică se datorează viziunii şi programului cu care partidul s-a prezentat în faţa electoratului.

„Celelalte partide nu au avut un program conturat, au venit numai cu critici la adresa noastră, deci, practic, rezultatul votului reprezintă oferta pe care au făcut-o partidele politice. (…) Noi am venit cu o strategie corectă şi coerentă, nu am venit cu confruntări politice, cu certuri şi alte jocuri politicianiste”, a declarat Horia Grama.

Totodată, acesta a adăugat că PSD va forma noul Guvern împreună cu ALDE, lucru confirmat şi preşedintele partidului, Liviu Dragnea, nemaiavând nevoie de altă formaţiune politică pentru a face majoritate.

UDMR a câştigat detaşat alegerile parlamentare în judeţul Covasna, cu peste 70% din voturile acordate de electorat, potrivit numărătorii paralele realizate de Partidul Social Democrat în 180 de secţii din cele 214.

Reprezentanţii social-democraţilor au indicat că în judeţul Covasna UDMR a obţinut 72,21% din sufragii, PSD 10,88%, PNL 4,77%, ALDE 2,92% şi PMP 2,66 %.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio