Ştiri locale

Alcoolemie în sânge de aproape 2 la mie în cazul polițistului implicat în accidentul mortal de la ieșirea din Sfântu Gheorghe

Rezultatele testelor de sânge efectuate în urma accidentului mortal petrecut în data de 2 decembrie, pe DN12, la ieșirea din Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, arată că polițistul care a supraviețuit impactului avea o alcoolemie de aproape 2 grame la mie alcool pur în sânge.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, procurorul Ionel Pădurariu, a declarat pentru We Radio că rezultatul primei testări a indicat o alcoolemie de 1,89 gr./mie în sânge, iar la cea de a doua testare rezultatul a fost de 1,5 gr./mie.

Publicitate

Potrivit acestuia, până în prezent cercetările s-au derulat in rem, iar procurorul de caz urmează să dispună pașii următori în cadrul anchetei.

„Săptămâna trecută au venit și rezultatele testelor de sânge. La prima probă recoltată, la ora 18:05, alcoolemia a fost de 1,89 gr./ mie alcool pur în sânge, iar la a doua probă rezultatul a fost de 1,5 gr./mie alcool pur în sânge. Din câte știu, încă se efectuează urmărirea penală in rem, iar dacă se va trece la urmărirea penală in personam, detaliile vor putea deveni publice doar după ce acuzația, drepturile și obligațiile i se vor aduce la cunoștință suspectului. În principiu, dacă se efectuează urmărirea penală față de suspect, ulterior se audiază persoana suspectă, i se aduc la cunoștință drepturile și obligațiile, iar după această etapă vom putea da publicității date din dosar”, a explicat procurorul.

În urma accidentului produs în data de 2 decembrie, în care au fost implicate două autoturisme la ieșirea din Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, și-a pierdut viața un tânăr în vârstă de 28 de ani, iar șoferul celeilalte mașini, polițistul în vârstă de 40 de ani, angajat al IPJ Covasna, a ajuns la spital cu fractură coxofemurală cu luxaţie și câteva coaste fracturate pe partea dreaptă.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio