Ştiri locale

Al doilea centru de permanență din județ a fost înființat la Barcani. 8 medici și 14 asistenți vor asigura zilnic gărzile

Un centru de primă urgență, care va asigura asistența medicală de luni până vineri, între orele 15:00 și 08:00, iar în weekend 24 de ore din 24, a fost înființat în cadrul dispensarului medical din Barcani, acesta fiind al doilea centru de permanență din județul Covasna.

Primarul comunei Barcani, Nicolae Pastor, a transmis că gărzile vor fi asigurate de 8 medici și 14 asistenți cu experiență, care activează la Urgență sau în cadrul Serviciului de Ambulanță Brașov. Centrul va deservi și localitățile Sita Buzăului, Zagon și Valea Mare.

Publicitate

„După foarte multe eforturi, reușim să deschidem acest centru de permanență în cadrul dispensarului medical uman Barcani. Deschiderea va fi în data de 3 aprilie 2023! Centrul este echipat cu aparatura și medicația necesară, dar cel mai important aspect este echipa de medici specialiști și asistenți medicali: 8 medici și 14 asistenți cu experiență vor efectua gărzi în fiecare zi (…) Începuturile acestui proiect au fost susținute de Marcela Onea, iar pe această cale îi mulțumesc că a reusit să convingă să vină la Barcani medici specialiști și asistenți medicali generali care activează în cadrul SAJ Brașov sau UPU. Dr. Raluca Anton (medic coordonator) a continuat cu întregirea echipei dar și cu documentațiile care au fost depuse la DSP și CAS (…) Pentru a se deschide la Barcani (al doilea centru de permanență din județul Covasna), le suntem recunoscători și primarilor din Sita Buzăului, Zagon și Valea Mare, pentru acordul dat în vederea arondării celor 3 localități la acest centru. Vă așteptăm ori de câte ori aveți o problemă sau chiar nevoie de primă urgență”, a transmis primarul Nicolae Pastor.

Centrul va funcționa de luni până vineri, între orele 15:00 și 08:00, iar sâmbătă și duminică prermanența va fi asigurată 24 de ore din 24.

Până recent, în județul Covasna a funcționat un singur Centru de permanenţă, în zona Baraolt.

La finalul anului trecut, comuna Barcani a câștigat o finanțare în valoare de 719.129 lei (cu TVA) prin Componenta 10 – Fondul Local, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, în vederea reabilitării și modernizării dispensarului din comună, iar în paralel, autoritățile locale au derulat o serie de lucrări de reabilitare a clădirii, în regie proprie.

De la începutul lunii trecute, în cadrul dispensarului își desfășoară activitatea doi medici de familie, iar autoritățile locale au investit în achiziționarea de aparatură medicală, astfel că pacienții pot beneficia inclusiv de examinare EKG.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio