Ştiri locale

Ajutoarele lui Moș Nicolae se pregătesc de parada pe motociclete la Sfântu Gheorghe și Covasna. 2.200 de cadouri vor fi distribuite în creșele și grădinițele din județ

Comunitatea de motocicliști din județ se pregătește pentru tradiționala paradă de Moș Nicolae, ocazie cu care și în acest an vor fi distribuite 2.200 de cadouri în creșele și grădinițele din Sfântu Gheorghe și împrejurimi.   

Evenimentul va avea loc în data de 5 decembrie, cele aproximativ 50 de motociclete decorate cu luminițe de sărbători urmând să defileze, începând cu ora 17:00, pe străzile din municipiu. Márk János, organizatorul acțiunii, ne-a precizat că ajutoarele lui Moș Nicolae vor ajunge și în localitățile Chilieni, Coșeni, Câmpul Frumos, Reci, dar și în stațiunea Covasna, unde vor fi distribuite circa 600 de pachete cadou.

Publicitate

Acesta a făcut apel la persoanele, firmele și asociațiile care doresc să sprijine și acțiunea din acest an, să facă donații în contul organizatorilor,deschis la Garanti Bank: RO02UGBI 0000522011840RON.

La Sfântu Gheorghe, prima paradă pe motociclete a ajutoarelor lui Moș Nicolae a fost organizată în 2019, modelul fiind preluat de la o Asociație din Statele Unite ale Americii care organizează de mulți ani astfel de acțiuni. 

În cadrul primelor ediții, comunitatea de motocicliști obișnuia să distribuie cadourile în timpul paradei, dăruindu-le pachete copiilor adunați să admire vehiculele pe două roți, însă începând de anul trecut, la Sfântu Gheorghe organizatorii au luat decizia să renunțe la acest obicei după ce, în urmă cu două ediții, în încercarea de a primi mai multe cadouri unele persoane s-au urcat pe motociclete și chiar au rupt sau zgâriat oglinzile.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio