Ştiri locale

Agent de poliție din cadrul IPJ Covasna, reținut pentru luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu și fals intelectual

Un polițist din cadrul IPJ Covasna a fost reținut joi pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu și fals intelectual. Procurorii Anticorupție au stabilit că din 2023 și până în acest an, agentul de poliție a primit mită de la o persoană cercetată într-un dosar penal cu scopul de a îndeplini, neîndeplini sau urgenta procedurile din cadrul dosarului.

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție, polițistul nu ar fi înregistrat o plângere depusă de o persoană vătămată care reclama săvârșirea unei infracțiuni și ar fi întocmit un raport care conținea date nereale, pentru a justifica omisiunea înregistrării plângerii respective.

„În data de 23 mai 2024, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna împreună cu lucrătorii din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Covasna, au efectuat trei percheziții domiciliare într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu și fals intelectual de către un agent de poliție din cadrul I.P.J. Covasna. În fapt, s-a reținut că în anii 2023 și 2024, agentul de poliție a primit direct foloase materiale care nu i se cuveneau de la o persoană cercetată într-un dosar penal, pentru a îndeplini, neîndeplini sau urgenta efectuarea unor activități procedurale într-o cauză penală, nu a înregistrat o plângere depusă de o persoană vătămată care reclama săvârșirea unei infracțiuni și a întocmit un raport care conținea date nereale pentru a justifica omisiunea înregistrării plângerii persoanei vătămate. În data de 23 mai 2024 s-a dispus reținerea agentului de poliție pentru 24 de ore, cercetările fiind efectuate în continuare de Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna”, se arată într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție.

Procurorii au beneficiat de sprijinul IPJ Covasna, Jandarmeriei Covasna, Brigăzii Operațiuni Speciale Brașov și Serviciului Operațiuni Speciale Covasna.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio