Ştiri locale

Administratorii Adăpostului de câini de la Câmpul Frumos, apel disperat pentru salvarea animalelor înainte de venirea iernii

Administratorii Serviciului public pentru gestionarea câinilor fără stăpân încearcă cu disperare să salveze și să le găsească noi familii patrupezilor capturați și introduși în Adăpostul de la Câmpul Frumos unde, din păcate, de cele mai multe ori rămân ani întregi închiși în cuști, fără ca cineva să îi adopte.

De la începutul acestui an, TEGA – societatea care administrează Adăpostul, și Asociația pentru câini fără stăpân „AMY” au organizat mai multe evenimente în cadrul cărora i-au invitat pe iubitorii de animale să cunoască aceste suflete, în speranța că măcar o parte dintre ele își vor găsi noi stăpâni iubitori. Din păcate, doar puțin peste 200 de câini au fost adoptați în acest an, iar capacitatea Adăpostului rămâne în continuare cu mult depășită.

Publicitate

Într-o postare pe Facebook, reprezentanții Serviciului au făcut un nou apel la populație, explicând că în timpul iernii, aceste animale, și în special câinii bătrâni, suferă din cauza frigului și a spațiilor înguste.   

„Avem nevoie de ajutor! Câinii în vârstă din imagine sunt suflete minunate și, deși fiecare dintre ei are o poveste de viață tristă, încă sunt aici, au încredere în noi, vin bucuroși să se plimbe cu noi, dar totuși ne aduc lacrimi în ochi de fiecare dată când le vedem fețele cenușii și ochii întristați. După fiecare plimbare, le spunem să fie răbdători și să nu renunțe la luptă. Le promitem că vom găsi niște oameni minunați și un cămin extraordinar pentru ultimii lor ani de viață, chiar dacă nu suntem foarte siguri că vom reuși. Însă adevărul trist este, din păcate, că oricât am face reclamă și am încerca să le găsim stăpâni, nu prea avem succes. Vine iarna, iar câinii, în special cei bătrâni, suferă și mai mult în canisa îngustă și rece a adăpostului  (…) Sunt câini minunați, prietenoși și calmi și, deși se odihnesc în cea mai mare parte a zilei, ochii li se luminează când văd lesa, vor să meargă, să descopere. Au nevoie de tot ajutorul posibil, pentru tine este doar o distribuire, dar viața lor poate depinde de asta”, au transmis reprezentanții Adăpostului.

Pentru a adopta un prieten patruped este nevoie doar de buletin, întreg procesul fiind gratuit pentru viitorii stăpâni. Animalele sunt sterilizate, cipate și vaccinate împotriva paraziților și a celor mai frecvente boli.

În prezent, la Adăpostul de la Câmpul Frumos sunt 167 de câini, cei mai mulţi din rasele comune, dar printre aceștia se află și câini sănătoși, tineri, orientați spre familie, sau chiar câini potriviți pentru pază.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio