Info Trafic

Activități pentru controlul transportului de elevi și siguranța bicicliștilor și trotinetiștilor

În perioada recentă, polițiștii din cadrul IPJ Covasna au intensificat eforturile pentru asigurarea siguranței rutiere și prevenirea accidentelor de circulație. Acțiunile au fost desfășurate pe parcursul mai multor zile și au vizat diverse aspecte ale traficului rutier, cu scopul de a crește disciplina și responsabilitatea participanților la trafic.

Astfel, în perioada 27-29 mai, polițiștii din cadrul IPJ Covasna desfășoară activități specifice pentru a asigura siguranța transportului de elevi și a celor care circulă cu biciclete și trotinete pe drumurile publice.

În contextul transportului de elevi, polițiștii vor verifica respectarea regulilor referitoare la transportul școlar, asigurându-se că autovehiculele destinate transportului elevilor sunt conforme din punct de vedere tehnic și că șoferii respectă normele de siguranță rutieră. De asemenea, se va acorda o atenție deosebită respectării normelor privind numărul de pasageri, utilizarea centurilor de siguranță și respectarea vitezei legale.

În ceea ce privește bicicliștii și trotinetiștii, polițiștii vor desfășura acțiuni de monitorizare, dar și de informare și conștientizare în rândul acestora cu privire la regulile de circulație pe care trebuie să le respecte. Aceștia vor fi informați cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație, inclusiv utilizarea echipamentelor de protecție, semnalizarea corespunzătoare a intențiilor de viraj și respectarea regulilor de prioritate.

Sfaturi pentru menținerea siguranței în trafic:

  1. Respectați limitele de viteză: Conducerea cu viteză redusă poate preveni accidentele grave;
  2. Păstrați distanța de siguranță: Asigurați-vă că mențineți o distanță adecvată față de vehiculul din față;
  3. Fiți atenți la trecerile de pietoni: Reduceți viteza și fiți pregătiți să opriți pentru a acorda prioritate pietonilor;
  4. Nu folosiți telefonul mobil în timpul condusului: Concentrarea trebuie să fie la drum, nu la interacțiuni sau alte dispositive;
  5. Purtați centura de siguranță: Aceasta poate salva vieți în cazul unui accident;
  6. Respectați regulile pentru bicicliști și trotinetiști: Asigurați-vă că respectați semnele de circulație și folosiți echipamente de protecție.

Prin aceste eforturi susținute, IPJ Covasna reafirmă angajamentul pentru menținerea siguranței rutiere și prevenirea accidentelor. Polițiștii vor continua să desfășoare acțiuni și controale pentru a se asigura că toți participanții la trafic respectă regulile de circulație și contribuie la un mediu rutier sigur.

Acțiune pe DN 11, în colaborare cu Serviciul Rutier Brașov

În data de 24 mai, a fost organizată o acțiune comună pe DN 11, în colaborare cu Serviciul Rutier Brașov. În cadrul acestei acțiuni, au fost amplasate radare „în cascadă” în apropierea graniței dintre cele două județe, pentru descurajarea excesului de viteză. Prin aceste măsuri, s-a urmărit reducerea riscului de accidente și asigurarea unui trafic mai sigur pentru toți participanții.

Prezență amplificată pe arterele rutiere pe 25 și 26 mai

În zilele de 25 și 26 mai, prezența polițiștilor pe arterele rutiere a fost amplificată pentru a monitoriza respectarea disciplinei în trafic. Polițiștii au efectuat verificări riguroase pentru a se asigura că șoferii respectă regulile de circulație și limitele de viteză, contribuind astfel la reducerea incidentelor rutiere.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio